Marokkansk lammegryte

Ingredienser

600g gram lammekjøtt
2 løk
150 gram grønne oliven med stein
100 gram mandler, uten skall
50 gram tørkede aprikos
1 ss paprikapulver
2 ts chilipulver
12 kardemommefrø
1/2 kanelstang
4 nellikspiker
2 ts kummin
saften av 1/2 sitron
1 ss honning
olje

Tilberedning

Hakk løk. Varm olje i en gryte og brun kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. Løft ut kjøttet og stek løken til den er myk. Ha i krydder og stek sammen med løken i 3 minutter før kjøttet has tilbake, sammen med mandler, oliven og aprikos. Hell over omtrent 7 dl vann eller kyllingkraft – så vidt nok til å dekke kjøttet.
La gryta småkoke i en times tid, gjerne lenger. Pass på at den ikke koker seg tørr. Smak til med salt, honning og sitronsaft.

Server med ris eller couscous med noen rosiner.

Legg igjen en kommentar