Ingredienser
200 g smør/margarin
150 g sukker (røres hvitt)
150 g brun farin
2 egg, ett om gangen
275 g mel
1 ts bakepulver
1 plate hakket kokesjokolade
50 g hakkede mandler
Tilberedning
Bruk foodprocessor, da er dette gjort i en fei!
Den ferdige røren virker litt tørr, men det skal være slik.
Settes i topper på bakeplate, de flater ut under stekinga
så la det være litt plass mellom hver.
Bruk gjerne et par teeskjeer deig på hver cookie,
da blir det skikkelig american size..
Stekes på 200° C i ca 12 minutter
Slik gjør du det med Maryland Cookies:
Hakk sjokoladen og mandlene i passe store biter. Hvor stort «passe» er avhenger av hvor chunky du vil ha kjeksene. Jeg deler en sjokoladerute i ca 6 biter. Sett hakket sjokolade og mandler til side.
Rør sukker og smør lett og luftig. Enklest med en kjøkkenmaskin, men kan også gjøres for hånd. Når smørblandingen er luftig og lys brun i fargen (pga det brune sukkeret blir den ikke hvit) tilsetter du eggene ett av gangen. La egget bli godt innblandet før du tilsetter neste egg. Bland så inn mel og bakepulver.
Til slutt rører du inn sjokoladen og mandlene. Lag små topper på bakeplata med god avstand imellom, som nevnt ovenfor, og stek.
ingen problem og hakke opp nøttene og sjokoladen uten foodprocessor. sjokolade bruk kniv nøttene tar jeg i en pose og kjeveler over til dem er smått. blir bedre på den måten
Går det an til å putte inn noe ( sjokolade, daim osv… ) i deigen før den stekes?
jeg har ikke foodprocessor, og jeg er ikke den eneste. det ville derfor vært fint med instruksjoner for hvordan å gjøre det uten. takk