Ingredienser: 1 og 1/2 kopp vann 1 kanelstang 8 hvitløksbåter 8 kardemommefrø 6 spiseskjeer råsukker (smak til) 1/4 spiseskje hel pepper 3 spiseskjeer sort te Fremgangsmåte: Ha alt untatt teen i en gryte. La dette småkoke i 10 minutter. Slå av varmen og ha i teen. Alt trekkes så i 2 minutter. Serveres i 2 kopper umiddelbart.

Mer om emnet: Masala chai

Masala Chai, også kjent som krydderte, er et populært varmt drikke fra Sør-Asia, spesielt i India og Nepal. Imidlertid har det gått utover sine opprinnelige grenser og er nå kjent og elsket over hele verden. Det er en unik blanding av sterk, svart te, ulike krydder og rikelig med melk, som ofte tilsettes sukker for en søt avslutning.

Selv om det er mange variasjoner av Masala Chai, inneholder de fleste versjoner en basis av kardemomme, nelliker, kanel og ingefær. Avhengig av regionale smaker, kan det være at svart pepper, stjerneanis, fennikel og safran også tilsettes. Disse krydderne blandes sammen i en morter før de kokes, oftest med vann, selv om det også er vanlig å koke dem direkte i melken. Etter koking tilsettes svart te, som gir drikken dens robuste og rike smak.

Vanligvis er utgangspunktet for Masala Chai svart te, men det er også mulig å bruke grønn te, hvit te eller til og med Rooibos te som base. Forskjellen ligger i teenes smakprofil, med svart te som tilbyr en sterkere, mer uttalt smak enn de andre versjonene. På den annen side kan grønn te gi en lettere, mer forfriskende versjon av den tradisjonelle Masala Chai.

Masala Chai serveres ofte i små leirkrukker og er en integrert del av det daglige livet i India. Denne te-drikken har også en spesiell plass innenfor Ayurveda, den eldgamle indiske medisinske praksisen, hvor den er høyt verdsatt for sine helsefremmende egenskaper. Krydderne som brukes i Masala Chai har mange antatte helsefordeler, inkludert fordøyelsesstøtte, anti-inflammatoriske egenskaper, og bidrar til å opprettholde et sunt hjerte.

Innenfor det siste tiåret har Masala Chai også blitt populært i kaffekjeder rundt om i verden, ofte servert som en søtet «Chai Latte». Selv om denne versjonen er mer en snill tilpasning av den tradisjonelle drikken, har populariteten bidratt til å spre kjærligheten til Masala Chai langt utenfor Sør-Asia sine grenser. Men de som søker en autentisk opplevelse oppfordres til å prøve den originale versjonen, brygget sakte over åpen ild med en rik blanding av varme, duftende krydder.

Som oppsummering, Masala Chai er en herlig og krydret te-drikke med røtter i Sør-Asia. Med sin unike smakprofil og helsefremmende egenskaper, er det ikke rart at denne te-drikken blir stadig mer populær verden over.