Har du begynt med styrketrening? Da bør du i følge nettbutikken Gorilla Sports også være klar over hva slags mat som er bra å spise når en bygger muskler. Halvparten av jobben er nemlig å spise (og hvile for den saks skyld), og nærmere bestemt, spise riktig. I hovedsak kan en si at en må øke proteininntaket i perioder med styrketrening, da får musklene dine byggesteiner slik at de kan bli større. Mange tar ekstra tilskudd av proteiner i pulverform, men det naturlige er ofte det beste, så en diett med mye oksekjøtt, kylling og fisk er å anbefale.

Mat med mye proteiner

I tillegg til oksekjøtt, kylling og fisk (tunfisk, laks og ørret f.eks.), så finnes det også en rekke andre matvarer med mye proteiner. Blant annet egg (eggehvite er nesten bare proteiner, og proteiner ble kalt eggehvitestoffer i gamle dager), bønner, erter, ost, melk, skyr, kesam, nøtter, havregryn og soya. Også en rekke andre matvarer inneholder disse små byggesteinene, men med listen over kan du lage svært mange gode matretter. Så kan du heller utvide råvarelisten etterhvert!

Hva med karbohydrater og fett?

Du må selvfølgelig også få i deg sukker og fett når du trener, et variert kosthold er svært viktig! Uten karbohydrater vil du for eksempel ikke få nok energi til hjernen (kroppens viktigste organ), så dette trenger du spesielt mye av når du trener hardt. En annen ting som bør inntas mye av er fiber, dette trenger du for eksempel for fordøyelsen.

Mer informasjon om dette i denne PDF-filen.

Som du ser, proteiner er viktig når en trener styrke (og annen trening for den saks skyld), men det er også viktig med variasjon slik at en får i seg andre nødvendige næringsstoffer!