Matmuffins

Ingredienser
5 dl Hvetemel 3 1/2 dl Kikertemel (kjøp i helsekostbutikk, Grahammel) 1/2 dl Havrekli (Kruskakli) 3 ts Bakepulver 2 ts Salt 2 ss Krydderblanding (persille, oregano, basilikum, timian, estragon etc Alt dette blandes sammen. Purre i tynne skiver Svart eller grønn oliven deles opp i små biter Soltørkede tomater deles opp i små biter Frisk spinat rives opp Mengden av disse ingrediensene til sammen er omtrent som en alminnelig suppetallerken med haug på Blunke Bland dette i det tørre. 3 Egg 2 1/2 dl Vann 1 1/2 dl Surmelk (Kefir eller Kultur) 1 dl Olivenolje Rør dette sammen med de andre ingrediensene, jeg bruker en tresleiv til jobben.
Tilberedning
Rør dette sammen med de andre ingrediensene, jeg bruker en tresleiv til jobben. Fyll store muffinsformer full og stek ca 30 min på 180 grader. Oppskriften gir ca 16 muffinser. Superenkelt å lage, greit å ha i frysen.

Om Matmuffins

Matmuffins er en innovativ og spennende måte å tilberede mat på, noe som gir et vell av muligheter for varierte og velsmakende retter. Konseptet handler om å tilberede middagsretter på muffinsform, altså små porsjoner som kan spises på farten, passe til en lunsj, eller serveres som forretter. Det er også en flott måte å kontrollere porsjonsstørrelser, noe som kan være spesielt gunstig for de som er opptatt av balansert og sunn ernæring.

Ingrediensene som kan brukes i matmuffins er nesten ubegrensede. De mest populære inkluderer grønnsaker, egg, kjøtt, fisk, ost og forskjellige typer korn. Det finnes utallige oppskrifter på matmuffins, alt fra vegetariske alternativer til de med høyproteinsinnhold for sportsutøvere. Det er også mange glutenfrie oppskrifter for de med cøliaki eller de som bare ønsker å redusere sitt gluteninntak.

En av fordelene med matmuffins er at de er svært praktiske. De kan lages i store partier, fryses ned og varmes opp når du trenger dem. De er ideelle for travle individer eller familier som trenger raske, men sunne måltidsalternativer. I tillegg har matmuffins lang holdbarhet sammenlignet med andre matvarer, noe som gjør dem til et utmerket valg for matlaging på forhånd.

Matmuffins er også gode alternativer for barns matbokser, som et sunnere alternativ til mer tradisjonelle snacks. De er tiltalende i form og størrelse, og de kan tilpasses for å passe barns varierte smak. For eksempel kan du lage matmuffins med kylling og grønnsaker, eller kanskje prøve en søtere versjon med frukt og havre.

I utgangspunktet kan matmuffins være utgangspunktet for en utallige variasjon av retter. Alt du trenger er litt fantasi, tålmodighet og noen grunnleggende kjøkkenferdigheter. På en kulinarisk reise med matmuffins kan du utforske forskjellige smaker, næringsstoffer og teksturer, alt i hendig, porsjonskontrollert størrelse. Kort sagt, matmuffins kan bringe en verden av deilige opplevelser til ditt spisebord.

Legg igjen en kommentar