Artikkelen er sponset.

Hva skal vi ha til middag i dag? Spørsmål har du helt sikkert stilt deg selv flere ganger om dagen før. Det er et hav av retter og oppskrifter å velge mellom, som lett gjør at du kan bli fanget i valgets kval, hvilket kun fører tilbake til de faste gamle, kanskje litt kjedelig rettene. Samtidig med at hverdagen tikker av sted, og jobben eller studiet skal passes, skal man også finne tiden til å være kreativ med matlagingen.

Til alt hell kan du få både kulinarisk eventyrlyst og energi tilbake i dagligdagen din, hvis du bare sørger for å være en smule proaktiv. Med matplanlegging blir middagslagingen forvandlet fra plikt til fornøyelse, og du slipper for å skulle ta stilling til hva som skal serveres til middag hver eneste bidige dag.

Heldig som du er, trenger du faktisk ikke selv å finne på noe engang. Med HelloFresh kan du få fantastiske matkasser levert direkte til døren – proppet med ferske ingredienser og spennende oppskrifter på sunne retter. Menyen skifter fra uke til uke, og den er aldri kjedelig, uansett hvilken type matkasse du velger.

Nedenfor finner du flere gode råd og tips, hvis du vil planlegge måltidene dine så du får energi i hverdagen.

Forbered ingrediensene på forhånd

For å spare tid og energi er det en god ide å benytte seg av food prepping – altså råvarer eller ingredienser, som er klargjort på forhånd. På denne måten slipper du fra å forberede dem, mens du står halvveis stressa midt i middagslagingen med fettete fingre og noe som er på vei til å brenne seg fast i panna. I stedet kan du bare ta dine forberedte ingredienser fram fra kjøleskapet, og hell dem direkte i retten. Hvis du for eksempel hakker alle grønnsakene dine på forhånd, 1-2 ganger om uken, kan du spare tid i hverdagen og lage middag uten stress på null komma niks.

Du kan også benytte deg av food prep til andre måltider, slik som matpakker. Hvis du anretter så mye som muligt av ukens matpakker på forhånd, trenger du ikke gjøre annet enn å trekke de frem, og samle dem på selve dagen de skal spises. Effektivt og enkelt!

Effektiviser matlagingen med større porsjoner

Det kan kanskje høres ut som mer jobb, men det er både penger og tid å spare ved å lage større porsjoner enn det du pleier. Når du likevel først er i gang med å svinge panner, potter og gryter i kjøkkenet, kan du jo like så godt lage nok til et par porsjoner ekstra, som du kan spise på et senere tidspunkt. På denne måten effektiviserer du matlagingen, samtidig med at det ofte er billigere å lage mer av det samme.

Enkelte matretter egner seg naturligvis bedre til store porsjoner enn andre. Er du for eksempel i gang med å lage noen gode kjøttboller, suppe eller en lekker bolognese, er det ingen sak å skalere oppskriften opp, så du får ekstra til fryseren. På denne måten kan du bare hive den ferdiglagde maten opp av fryseren, og varme den neste gang du føler deg energiforlatt eller uoppfinnsom.

Lag matplan, og handle dagligvarene på nettet

Med en plan for hva som skal spises, blir det enklere å forberede måltidene. Utvelg en av ukens dager, hvor du setter deg ned og planlegger hva du skal ha til middag de neste syv dagene. Det trenger ikke ta mer enn 20-30 minutter, og du vil antagelig oppleve at det er enklere å være kreativ med matlagingen din når du planlegger på forhånd, i stedet for å vente til du står i butikken med en mage som rumler.

Apropos butikken: Hvis du gjerne vil spare enda mer tid og krefter, kan du kombinere matplanleggingen din sammen med dine dagligvareinnkjøp. Det er i dag rik mulighet for å kjøpe inn på nettet og få varene levert til døren – uten stress og mas.