4 gode biffer á 150-170 g
smør eller olje til steking
nykvernet pepper
2 eggeplommer
1/2 dl portvin
1/2 dl rødvin
1/2 ss balsamico
evt. litt trøffelolje
salt
litt god kraft
dijonsennep
ørlite sitron
Her kan man velge mørbrad, entrecôte eller ytrefilet etter tilgang og lyst.
Bind ev opp biffene for å få dem høye og jevne. Gi rødvin og sherry et oppkok.
Pisk eggeplommer og vend biffene i dem og pepre godt. Stekes raskt i smør/olje i panne et par minutter på hver side. Kok ut pannen med vinblandingen. La biffene stå i ovnen på svak varme mens sausen lages ferdig.
Kok ut pannen ytterligere med en liten kopp vann, så med litt kraft, sennep og sitron under omrøring. Smak sausen til med salt og ev trøffelolje. Sil den gjerne.
Server herlighetene med ovnsstekte halve ferskener, gratinert med blåmuggost, glasserte gulrøtter og pommes frites.