Ingredienser

Rekeboller:
200 g reker i lake, finhakket
2 ss finhakket løk
1 ss tomatpuré
1 ts malt kanel
1 ts malt spisskarve
1 ts oregano
1 ts malt korianderfrø
2-3 ss hvetemel
1 eggeplomme
salt
Til suppen:
3 ss olivenolje
1 løk i tynne skiver
2 hvitløksfedd, knust
6 flådde, hakkede tomater
4 grønne chilipepper, renset og finhakket
15 dl fiskekraft/buljong
2 laurbærblad
2 ss frisk koriander
salt
nykvernet pepper

Tilberedning

Bland ingrediensene til rekebollene i en bolle og rør godt sammen. Sett kjølig ca 30 minutter.

Til suppen: Surr løk og hvitløk i olivenolje til de er myke. Ha i tomater og chilipepper og la surre videre ca 15 minutter ved svak varme. Ha i fiskekraft og laurbærblad og kok opp. La suppen småkoke ca 30 minutter. Smak til med salt og pepper.

Lag 12 boller av rekemassen og legg disse i suppen. La trekke ca 5 minutter og server suppen med frisk, hakket koriander.