Ingredienser
Rekeboller: 200 g reker i lake, finhakket 2 ss finhakket løk 1 ss tomatpuré 1 ts malt kanel 1 ts malt spisskarve 1 ts oregano 1 ts malt korianderfrø 2-3 ss hvetemel 1 eggeplomme salt Til suppen: 3 ss olivenolje 1 løk i tynne skiver 2 hvitløksfedd, knust 6 flådde, hakkede tomater 4 grønne chilipepper, renset og finhakket 15 dl fiskekraft/buljong 2 laurbærblad 2 ss frisk koriander salt nykvernet pepper
Tilberedning
Bland ingrediensene til rekebollene i en bolle og rør godt sammen. Sett kjølig ca 30 minutter. Til suppen: Surr løk og hvitløk i olivenolje til de er myke. Ha i tomater og chilipepper og la surre videre ca 15 minutter ved svak varme. Ha i fiskekraft og laurbærblad og kok opp. La suppen småkoke ca 30 minutter. Smak til med salt og pepper. Lag 12 boller av rekemassen og legg disse i suppen. La trekke ca 5 minutter og server suppen med frisk, hakket koriander.

Mer om Meksikansk rekesuppe

Den meksikanske rekesuppen, også kjent som «Sopa de Camarones», representerer en deilig og næringsrik del av det meksikanske kjøkkenet. Det er en kulinarisk rett som har en unik karakter og dybde, takket være sammensmeltingen av autentiske ingredienser som gir et eksplosivt utvalg av smaker. Denne suppen er mer enn bare et måltid; den er en feiring av det meksikanske kjøkken og kulturen.

Først og fremst er de viktigste ingrediensene i denne suppen reker, tomat, løk, hvitløk og chilipepper. Noen versjoner inkluderer også poteter, gulrøtter og forskjellige typer erter. Å tilberede denne suppen er en prosess som krever omtanke og tålmodighet. Først blir rekene skrellet og hodene bevart. Hodene blir deretter kokt for å lage en sterk buljong som blir hjertet av suppen.

Selv om mange folk tror at denne suppen er veldig krydret, er dette bare delvis sant. Selv om chilipepper er en av hovedingrediensene, kan styrken av krydderet varieres etter smak. Faktisk kan du tilpasse suppen etter dine egne smakspreferanser. Noen foretrekker å lage den mindre krydret, mens andre ønsker en sterk og robust smak.

Det er likevel ikke bare smaken som er imponerende med denne retten. Foruten det faktum at det er utrolig velsmakende, er Meksikansk rekesuppe også rik på næringsstoffer. Reker er kjent for å være en utmerket kilde til protein og inneholder også betydelige mengder vitamin B12, jern og sink.

Til tross for sin rikdom og kompleksitet, er denne suppen ganske lett å forberede, noe som gjør den til en populær middagsopsjon for mange meksikanske familier. Tradisjonelt blir denne suppen servert med varmt tortillabrød ved siden for å suge opp buljongen. Noen ganger blir det også servert med et skvett med limejuice, fersk koriander eller avokado på toppen for å forbedre smaken.

For å konkludere, er den meksikanske rekesuppen en ypperlig rett som ivaretar det tradisjonelle meksikanske kjøkkenets kvalitet og dyktighet. Den tilbyr en uimotståelig kombinasjon av smaker og næringsstoffer, noe som gjør den til en favoritt blant både lokale og internasjonale matelskere.