Ingredienser
2 dl langkornet ris 1 løk 1 båt hvitløk (kan droppes) 1 boks hele hermetiske tomater 4 dl kraft eller buljong (lys) 1/2 ts salt
Tilberedning
Ha litt olje i en panne. Fres finhakket hvitløk og løk til det er gyllent. Tilsett risen og la dette frese et par minutter. Ha i tomatene (må moses), kraften/buljongen og salt. Kok opp og la risen småkoke i 15-20 minutter. (Må ikke bruke hurtigris til dette).

Mer om Meksikansk ris

Meksikansk ris er en utrolig populær rett ikke bare i Mexico, men også i mange andre deler av verden. Med sin unike kombinasjon av ingredienser og smaker, gir mexikansk ris en mangfoldig gastronomisk opplevelse som garantert vil begeistre dine smaksløker. Mange forbinder mest sannsynlig retten med «spansk ris», men det er viktig å merke seg at de to faktisk er forskjellige retter.

Meksikansk ris er ofte krydret med forskjellige typer av krydder, som cumin, hvitløk og løk, for å gi risretten en rik, robust smak. En annen viktig ingrediens i meksikansk ris er tomat. Tomatene tilføyer en søt og litt syrlig smak, samt en vakker rødlig farge til retten. I tillegg til disse er meksikansk ris noen ganger pyntet med grønnsaker som erter eller gulrøtter for ekstra tekstur og næringsinnhold.

En av de mest fascinerende aspektene ved meksikansk ris er dens mangfold i tilberedning og presentasjon. Tradisjonelt serveres denne retten som en side til hovedretter som enchiladas eller tacos, men den kan også være en selvstendig rett. For de som ønsker å tilføre litt ekstra, kan den kombineres med svarte bønner, stekt kylling eller reker for en mer omfattende middagsrett.

Et spennende element med meksikansk mat er hvordan ulike regioner har tolket rettene på sin egen måte, og dette er også tilfelle med meksikansk ris. For eksempel i nordøstlige deler av Mexico er risretten kjent som «Sopa seca,» eller «tørr suppe,» og er vanligvis én av flere småretter som serveres sammen. I sørvestlige deler av landet blir risretten derimot ofte servert som hovedrett og inkluderer ofte protein som fisk, sjømat eller kylling.

Meksikansk ris er en flott måte å bringe litt internasjonalt flair til middagsbordet. Ikke bare er det en smaksrik og tilfredsstillende rett, men det kan også være en sunn og næringsrik tillegg til kostholdet ditt. Dette skyldes de friske grønnsakene og krydderne som brukes i retten, samt det faktum at ris er en god kilde til komplekse karbohydrater. Neste gang du planlegger menyen, hvorfor ikke prøve noe litt annerledes og lage meksikansk ris? Med dens unike sammensetning og rike smak, er det sikkert å bli en stor hit. Med litt kreativ tilberedning, kan meksikansk ris bringe litt ekstra ‘saft og kraft’ til ethvert måltid.