Ingredienser
200 g fryste bær (for eks. bringebær, jortdbær, blåbær el bjørnebær)
3/4 dl vann
3/4 dl sukker
2 eggehviter
Tilberedning
La vann og sukker koke kraftig til en sukkerlake. Avkjøl.
Kjør de dypfryste bærene i en food-processor el. til en pure. Tilsett den avkjølte sukkerlaken. Hell blandingen i en rundbunnet plastbolle og sett den fryseren. Ta bollen ut når massen er halvstiv og pisk kraftig i den (helst med miksmaster). Sett den i fryseren igjen.
Stivpisk eggehviten (bruk en ren og tørr visp). Rør så eggehviten ned i røren med miksmasteren på laveste hastighet. Sett sorbeten i fryseren igjen til den skal serveres.
For å få en veldig fin konsistens på sorbeten er det lurt å piske den flere ganger i løpet av innfrysingen.
Jeg skal ha denne desserten om en uke, når kan jeg lage den ferdig?
Denne manglet noe litt syrlig, og jeg synes den ble enda bedre med saften av en hel lime i tillegg!