Ingredienser

2ss olje
2 røde løk
2 fedd hvitløk
6 modne tomater, flådde og hakkede (jeg bruker bare en boks hermetiske)
1 grønn paprika, uten frø, hakket
1 ss rødvinseddik (dette har jeg aldri hatt i hus, så har brukt å lage det uten. Faktisk aldri prøvd med…)
1 ts sukker
1/2 ts malt chilipulver
375 g hermetisk mais, silt
125 g maischips
155 g revet cheddar
2 1/2 dl rømme eller crème fraîche

Tilberedning

Forvarm ovnen til 160 grader. Varm oljen i en kjele. Løk og hvitløk blankes over middels varme i 3 min. Tilsett tomater, paprika, eddik, sukker og chilipulver. Kok uten lokk i 6-7 min eller til tomatene er myke og væsken har fordampet. Ha i maisen og kok under stadig omrøring i 3 min. Legg lag med maischips, saus og ost i en ildfast form, med et lag cheddar på toppen. Ha på rømme, og stek i 15 min. Strø gjerne finklippet gressløk på toppen.