Ingredienser

2 skiver loff uten skorpe
3ss melk
250g kjøttdeig, storfe + 250g kjøttdeig, svin
eller 500g familiedeig
1 liten, revet løk
1 lettpisket egg
1 ts spisskummenfrø
2 ss hakket, frisk koriander
1 l buljong
2 ss tomatpure

Saus:
3-4 serranochili
1 liten finhakket løk
2 fedd hvitløk
400g hermetiske, hakkede tomater
2 ts sukker

Tilberedning

Riv loffskivene, trekk i melk et par minutter, klem ut melk, lag småbiter. Bland med resten, smak til med salt og pepper. Blandingen skal være løs. Bland godt, lag rundt 30 boller. Våte hender gjør at bollene ikke kleber.

Bland buljong og tomatpure. La bollene småkoke til de er gjennomkokt (20min) på svak varme.

Ta ut kjøttbollene, stikk i cocktailpinner, pynt med koriander.

Sausen (til dypping): Fjern frø fra chili, finhakk, stek løk i litt olje til myk og gyllen, la steke med hvitløk og chili 1 min, bland alt, la surre 15 min. Avkjøl, ha i blender. Smak til med salt og pepper.