Ingredienser
2 modne avokadoer 1 liten, søt melon saften av 1/4 sitron 2 dl kyllingkraft eller buljong pepper
Tilberedning
Ha melon og avokado i en kjøkkenmaskin og mos inntil det blir en jevn røre. Press over litt sitronsaft. Kok opp kyllingkraften og hell den oppi melon- og avokadomosen. Kjør til buljongen er innarbeidet. Hell i dype tallerkener. Kvern over litt pepper og server.

Mer om Melon- og avokadosuppe

«Melon- og avokadosuppe» er en utmerket rett som kombinerer næringsrikheten av avokado og den forfriskende smaken av melon til å gi et delikat måltid. Denne retten er lett å tilberede og bruker tilgjengelige ingredienser for å lage en oppkvikkende tallerken suppe.

Å inkludere avokado og melon i din regelmessige diett hjelper på mange måter. Avokado er rik på enkelumettede fettsyrer, noe som gjør det utmerket for hjertehelsen. Det bidrar også til å senke det dårlige LDL-kolesterolnivået i kroppen vår. I tillegg er de mettet med vitamin K, som bidrar til bedre ben- og hjertehelse, og vitamin E, et kraftig antioksidant som kan bidra til å forhindre betennelse og sykdom.

På den annen side, er melon en utmerket kilde til mange essensielle vitaminer og mineraler, for eksempel vitamin A, vitamin C, kalium og fiber. Disse næringsstoffene bidrar til å forbedre hjertehelsen, fremme sunt hud og hår og forhindre degenerativ øyesykdom som makuladegenerasjon.

Melon- og avokadosuppe er fordøyelsesvennlig på grunn av det høye fiberinnholdet i både melon og avokado. Det gir en følelse av å være full og fremmer dermed vekttap. I tillegg kan det høye vanninnholdet i melonen bidra til å opprettholde hydrering, noe som er spesielt nyttig i de varmere månedene.

En skål med melon og avokadosuppe kan serveres som en lett forrett eller som en del av et større måltid. Det kan også være en forfriskende tallerken å nyte i de varme sommermånedene. Og grunnet dens høye næringsverdi, er denne suppen et godt valg for alle helsebevisste individer.

Å lage en melon og avokadosuppe er lett som en lek. Du begynner med å skrelle og skjære både avokado og melon i biter. Deretter plasserer du dem i en blender, legger til litt limejuice, salt og pepper, og blander dem til de er jevne. Suppen kan serveres kald, med en skvett limesaft og et dryss ferske urter. Du kan også tilsette litt chili eller hvitløk for en ekstra kick. Denne suppevarianten er virkelig en sunt og velsmakende alternativ for de som søker både smak og helsefordeler.