1 1/2 kg benfritt kjøtt, blanding av svin, okse og får
3 l vann
3 ts salt
5 hel sort pepper
et stykke hel ingefær
1 ts hakket løk
5 dl gulrot i strimler
5 dl kål i firkanter
5 dl kålrotterninger
Kjøttboller:
250 g medisterfarse
Melboller:
2 dl husholdningsfløte
1 1/2 ss sukker
1200 g hvetemel
2 egg
1 krm muskat
Kok kjøttet i vann med salt, pepper og ingefær til det er mørt, 1-1 1/2 time. Ta det opp til avkjøling, og skjær det i skiver som legges i litt kjøttkraft.
Kok grønnsakene i kjøttkraften til de er møre.
Lag suppeboller av medisterfarsen. Trekk dem i kjøttkraften sammen med grønnsakene i ca 5 minutter.
Melboller: Kok opp fløte og sukker. Tilsett hvetemel til massen slipper kjelen. Ta kjelen av varmen, og rør inn eggene ett etter ett. Smak til med muskat. Form boller og la dem trekke i kraften med grønnsakene og kjøttbollene i ca 5 min.
Anrett kjøttskivene på fat. Til kjøttet serveres suppen med grønnsaker, kjøttboller og melboller, kokte poteter og flatbrød.