Ingredienser
150 g pasta 1/4 purre 1/2 paprika 50 g fetaost 1/2 grillet kylling 140 g bacon i skiver 3 dl kesam eller lettrømme 2 ss pinjekjerner en neve frisk basilikum salt fra kvern pepper fra kvern
Tilberedning
Kok pasta. Gjør som på pakken. Snitt renset purre på langs, skyll godt og skjær i strimsler. Skjær paprika i ringer. Fetaost i terninger. Stek baconet sprøtt og tilsett paprika. Surres noen minutter. Rør sammen rømme og pinjekjerner. Vend inn pasta, kylling, purre, baconblanding og fetaost. Pynt med strimlet basilikum. Salt og pepper etter smak. Serveres alene eller med god brødbakst til.

Mer om Mettende pastasalat

Pastasalat er et populært rett både som hovedmåltid og som en del av tapasbordet. Den gode nyheten er at pastasalat også kan være mettende og næringsrik. Ved å velge ingrediensene nøye, kan du lage en pastasalat som ikke bare smaker godt, men som også gir alle næringsstoffer du trenger for å holde deg mett lenger.

En måte å gjøre pastasalat mer mettende på, er å inkludere ingredienser som er høye i proteiner. Kylling, reker eller bønner er gode alternativer. Dessuten, husk å inkludere en god del grønnsaker. Grønnsaker er høy i fiber, som hjelper å holde deg mett lenger, og gir også retten mer farge og tekstur.

For å gi pastasalaten mer smak, kan du inkludere friske urter og krydderier. Basilikum, persille og oregano er alle gode valg. Du kan også vurdere å lage en hjemmelaget dressing ved å blande olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Denne dressingen er ikke bare deilig, men også lav i kalorier, noe som gjør det til et bra valg for de som ønsker å holde vekten nede.

Valget av pasta er også viktig. Hele hvetepasta eller pasta laget av korn med høyt fiberinnhold hjelper deg å føle deg mett lenger. På denne måten vil pastasalaten bli mer enn bare en lett snack; den blir et fullverdig og tilfredsstillende måltid.

For å gjøre pastasalaten enda mer næringsrik, kan du toppe den med noen sunne nøtter eller frø. Mandler, valnøtter eller solsikkefrø er gode valg. De gir en fin tekstur til salaten, samt sunne fett og ekstra proteiner som hjelper til å holde trangen til snacks i sjakk.

En mettende pastasalat kan være mer enn bare pasta og grønnsaker. Ved å tilsette proteinrike ingredienser, høyfibrede pasta, friske urter og hjemmelaget dressing, kan du sette sammen en salat som ikke bare smaker godt, men også holder deg mett i flere timer. Husk å topp det hele med noen sunne nøtter eller frø for ekstra næringsinnhold. Med litt kreativitet kan pastasalaten bli et næringsrikt og mettende måltid som passer til enhver anledning.