Ingredienser
1,5 dl. melk
1,5 dl. vann
50 g. gjær
100 g. smeltet smør
1 dl. sukker
ca. 9 dl. hvetemel
evnt. rosiner/sjokoladebiter e.l.
Tilberedning
Rør ut gjæren i litt fingervarmt vann. Smelt smøret og bland i resten av væsken. Bland inn gjærblandingen, sukker og mel. Elt godt, og se ann melmengden, -mindre eller mer? Deigen skal være fast og slippe bollen, men være litt klissete. La deigen heve på lun plass til dobbel størrelse.
Sett ovnen på 200 grader. Elt deigen på benkeplaten med litt mel. Trill ut boller, gjerne med rosiner i. La etterheve på bakeplate til de er nesten dobbelt størrelse (30-40 min). Pensle eventuelt med melk. Stek til de er gyldenbrune oppå, ca. 12 min.
Dette var veldig gode boller de først 10 minuttene, men så ble de så tørre at jeg måtte kaste de!
det var veldig synd, fordi jeg hadde laget disse bollene til bursdagen til datteren min! jeg lagde mange, ca 40. stk! ambefales ikke!
Håper dette er bra oppskrift.. Siden jeg har hjemmedag hjemme så må jeg lage boller, jeg håper dette blir vellykkett siden jeg får karater på skolen av dette xD
Perfekte boller til fastelavn 🙂
Synd de ikke ble mer klisne i deigen, var litt usikker på om hevinga ble noe særlig. Men det gikk helt greit, med deig som slapp bollen perfekt, rullet lett ut og hevet nydelig.
Bokmerket!