Ingredienser
250 g hvetemel 2 ts bakepulver 0,5 ts pepper 0,5 ts salt 1 egg 0,5 ts natron 0,5 dl olivenolje 8 store muffinsfomer Fyll: 0,5 fedd hvitløk 50 g grovskoret, ferdigstekt bacon hakket basilikum 10-12 store oliven – hakket 2 ss soltørkete tomater 50 g fetaost, smuldret (evt. mozarella)
Tilberedning
1. Bland alt det tørre i deigen. Bland så olje og egg sammen før det røres inn i det tørre. 2. Hakk og bland sammen fyllet, og vend det inn i deigen. 3. Fordel i ca. 8 – 10 muffinsformer 4. Stek på 180 grader 25 -30 minutter, til det blir gyldent. 5. Server lunt evt. sammen med salat og/eller god dressing.

Mer om Middagsmuffins

Middagsmuffins, også kjent som lunsjmuffins, er en fremadstormende trend innen matlaging. Til tross for navnet, passer disse små herlighetene utmerket til måltider gjennom hele dagen. Middagsmuffins kan tilberedes i mange forskjellige varianter, noe som gjør dem til en flott matbit både for hverdag og fest.

En av de store fordelene med middagsmuffins er at de kan tilpasses forskjellige smakpreferanser. Muffinsene kan lages med alt fra ost og skinke til grønnsaker og krydder, og det er bare fantasien som setter grenser. Du kan til og med lage vegetariske eller veganske middagsmuffins ved å bruke plantebaserte ingredienser. I tillegg er de fleste middagsmuffinene rike på protein, noe som gjør dem til et sunt og mettende måltid.

Mange foretrekker å lage middagsmuffins fremfor tradisjonelle middagsretter, siden de krever mye mindre tid og innsats. Noen av de vanligste ingrediensene i middagsmuffins inkluderer mel, egg, melk, ost, grønnsaker, kjøtt eller krydder. Du blander ganske enkelt alle ingrediensene sammen og heller blandingen i muffinsformer, før du steker dem i ovnen. Du kan til og med lage en stor mengde på forhånd og fryse dem ned for senere bruk.

For å gi muffinsene mer tekstur og smak, kan ulike kornprodukter som hvetekli, havregryn eller quinoa brukes. Samtidig er krydder som gurkemeie, paprika og spiskummen gode for å gi muffinsene dybde. Krydderet du velger å bruke kan reflektere den generelle smakprofilen du ønsker, enten det er middelhavsfølelse med basilikum og oregano, eller en meksikansk flair med chili og koriander.

Selv om middagsmuffins er en relativt ny trend, blir de stadig mer populære fordi de er praktiske, allsidige og lettvinte. De krever ikke mange ingredienser, og du kan enkelt lage dine egne unike kombinasjoner. Alt i alt, hvis du leter etter noe raskt, deilig og sunt, er middagsmuffins definitivt verdt å prøve. Så hvorfor ikke prøve å blande dine favorittråvarer til en deilig middagsmuffin i dag? Du vil bli overrasket over hvordan noe så enkelt kan være så tilfredsstillende.