Ingredienser
2 løk 3 fedd hvitløk 2-3 stenger stangselleri 1 grønn paprika 6-7 faste tomater 1 boks kikerter krydre med: gurkemeie spisskummin salt pepper fersk koriander
Tilberedning
Hakk hvitløk og øk i små teninger. Stek i olje til det er mykt. Bland i hakket stangselleri (små terninger), og paprika skåret i strimler. Rør litt. Ha i tomater skåret i terninger sammen med spisskummin, gurkemeie, salt og pepper. Ha i kikertene etter ti minutt. Kokes ca. 15-20 minutter til.. til det er en passe tykk «masse». Ha i en bunt finhakket koriander ca. 5 minutt før retten er ferdig. Serveres i pitabrød med salat og tomater ved siden av.

Om Middagstips – vegetar

Middag har alltid vært et betydningsfullt måltid for familier rundt om i landet. Det spiller ingen rolle hva du velger å forberede, så lenge du gjør det hjertelig. Men med økningen i den veganske og vegetariske livsstilen, er flere og flere mennesker nå på utkikk etter smakfulle vegetariske middagstips.

Å lage vegetarretter trenger ikke å være en vanskelig oppgave. Tvert imot, det er mange deilige og nærende vegetarrettene som kan lages uten mye bry. En populær vegetarisk middagside er en grønnsaks-lasagne. Laget med spinat, brokkoli, sopp, og hvit saus, gir denne retten en fyldig og tilfredsstillende opplevelse. Denne lasagnen kan serveres med en frisk salat.

En annen interessant vegetarisk middagsidé er sakte kokte linser med grønnsaker. Dette er en enkel slow-cooker oppskrift som inkluderer grønnsaker som gulrøtter, selleri og poteter, og et utvalg av krydder. Denne retten er rik på protein og fiber, noe som gjør den til en utmerket sunn middagsmulighet. Server disse deilige linsene med et stykke grovbrød for å gi en fullstendig smaksopplevelse.

Hvis du er på jakt etter noe litt forskjellig, hvorfor ikke prøve en vegetarisk curry? En kremet kokosmelkbasert curry med et utvalg av grønnsaker som brokkoli, blomkål, poteter og røde paprika er en ekstremt smakfull rett som kan serveres med ris eller nanbrød. Valget av krydder kan tilpasses etter dine preferanser, og du kan legge til mye eller lite krydder som du vil ha.

Dessuten er noe så enkelt som en stor, solid salat en fantastisk middagside. Med et utvalg av friske grønnsaker, bønner, kikerter og en deilig dressing, kan en salat være både nærende og tilfredsstillende. Du kan alltid legge til noen grillet tofu eller halloumi for ekstra protein.

Til slutt, middagstider er en mulighet for å eksperimentere med forskjellige vegetariske oppskrifter og åpne opp en helt ny verden av smaker. Så, om du er en langvarig vegetarianer eller bare prøver å redusere kjøttforbruket ditt, husk at det er mange deilige vegetariske middagsalternativer å prøve.