Ingredienser
Tomatsaus: 2 løk, hakket 3-4 fedd hvitløk 3 gulrøtter i små terninger 2 stenger stangselleri i små terninger 2 bokser hakkete tomater litt ketshup litt røde, splitta linser
Tilberedning
Stek hvitløk og løk til den er myk. Ta oppi gulrøtter og stangselleri. Og tilslutt resten sammen med krydder (salt, pepper, basilikum osv..) Ostesaus: Lag hvit saus, bland i norvegia og cheddar, salt og pepper. Begynn med tomatsaus, så ostesaus og lasagneplate. Avslutt med ostesaus og strø ost på toppen.

Mer om Lasagne – vegetar

Laget med vekslende lag av pasta, ost og grønnsaker, er vegetar lasagne et gledelig festmåltid som kan nytes av alle, uavhengig av diettvaner. Det tiltrekker seg ikke bare vegetarianere, men også de som elsker grønnsaker, eller de som bare trenger en pause fra kjøtt. Med sine mange lag av næringsrike ingredienser, serverer vegetar lasagne som et komplett måltid i seg selv.

Vegetar lasagne er enkel å lage med ingredienser som ofte finnes i husholdningene. I sin enkleste form består den av grønnsaker, pasta og en base saus, vanligvis hvit saus eller tomatsaus. Nogle vanlige grønnsaker som benyttes er aubergine, spinat, squash, brokkoli og paprika. Noen ganger blir grønnsakene grillet eller stekt før de legges til for å gi mer smak. Osteblandingen er også betydelig, med mange oppskrifter som bruker ricotta, mozzarella og parmesanost. Vegansk ost kan brukes for en vegansk variant.

Hver familie har sin egen versjon og tolkning av vegetar lasagne. For eksempel, for de som vil ha noe litt mer proteinrikt, kan tofubiter, linser eller quinoa lagres inn. Andre kan tilsette nøtter som valnøtter eller mandler for en crunch. Hjemmelaget pesto kan også være et flott tillegg for å tilføre mer dybde til lasagnen. Det er ingen faste regler når det kommer til å lage vegetarisk lasagne, og det er opp til individets smak.

Det er noen triks for å lage en perfekt vegetar lasagne. Først og fremst er det viktig å forhåndskokte pastaplater for å unngå en tørr lasagne. Når det kommer til grønnsaker, sørg for å dampe eller stek dem lett før du legger dem til sausen, da dette kan forhindre at lasagnen blir vannete. Endelig, ikke glem å ta deg god tid med lagene for å sikre at hver bit er fylt med alle de deilige smakene.

Generelt er vegetar lasagne en flott måte å nyte et mettende måltid samtidig som man får en god dose grønnsaker. Det er et ideelt valg for vegetarianere, men det er også perfekt for de som vil ha en kjøttfri dag eller bare ønsker å spise litt sunnere. Med sine fargerike lag og komplekse smaker er en vegetar lasagne mer enn bare et alternativ til den tradisjonelle kjøttlasagnen – det er et høydepunkt i seg selv.

Andre faktorer som gjør vegetar lasagne til et populært valg, inkluderer det faktum at det kan tilberedes på forhånd, noe som gjør det til et praktisk alternativ for middagsselskaper. Den kan også fryses og varmes opp igjen, noe som gjør det til et perfekt alternativ for de dagene når du ikke har tid til å lage mat fra bunnen av. Så enten du er vegetarianer eller bare ønsker å øke inntaket av grønnsaker, er vegetar lasagne et deilig, næringsrikt og tilfredsstillende alternativ.