4 sjalottløk finhakketfiskesuppe.jpg
2 ss olivenolje
2 gulrøtter i strimler
4 vårløk i ringer
1 nett blåskjell
1 glass tørr hvitvin
600 gr fiskefilet i strimler
2 bokser hakkede tomater
Krydder: 2 fedd hvitløk finhakket, 2 ss bladpersille, 2 ss frisk timian (evt 1 ts. tørket), salt og pepper
Start med å skylle blåskjellene i kaldt vann. Kast skjell som er skadd eller åpnet.
I en stor kjele heller du i olivenoljen, ha i sjalottløk, gulrøtter, vårløk og krydderne.
Fres på sterk varme i 2 minutter. Hell så glasset med hvitvinen over grønnsakene. Så har du i blåskjellene. Rør rundt. Sett på lokket, la dem dampe til de åpner seg, det tar kun noen få minutter.
Sett kjelen til side. Plukk ut skjellene og kast dem som ikke har åpnet seg. Sett til side.
I kjelen med kraften, krydderet og grønnsakene tilsetter du tomatboksen. Kok opp og la det putre ca. 10 minutter. Tilsett så fisken i strimler og la alt trekke i ca. 8 10 minutter. Skal ikke koke. Klar til servering.
Tilbehør: Grovt brød