Ingredienser
300 g kjøttdeig 1 boks røde bønner 4 poteter 2 gulrøtter 1/2 purre 1 stilk selleri 1/2 squash 1 løk 1 boks knuste hermetiske tomater 150 g pasta 1 ts salt 1/1 ts pepper revet parmesan ferdig pesto
Tilberedning
Brun kjøttdeigen og ha over i en gryte med vann/kraft. Rens og del poteter, gulrøtter, purre, squash og selleri i skiver. Løken finhakkes. Ha grønnsakene over i gryten. Tilsett de hermetiske tomatene. Kok opp og la suppen småkoke til grønnsakene er knapt møre. Kok pasta etter anvisning på pakken. Du kan koke pastaen direkte i suppen, men da kan den lett gå i stykker. Ha pastaen over i suppen sammen med bønnene. La suppen trekke til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper. Anrett suppen med et dryss revet parmesan, et par teskjeer pesto og godt brød.

Mer om Mineatrone col Pesto

Minestrone al Pesto er en rik og næringsrik italiensk suppe som kommer fra regionen Liguria. Den er spesiell fordi den inneholder en kombinasjon av minestrone, en tykk suppe laget med mange forskjellige grønnsaker, og pesto, en kryddersaus som også stammer fra Liguria. Denne unike kombinasjonen av to tradisjonelle retter gir Minestrone al Pesto sin bemerkelsesverdige smak og dybde.

Minestrone al Pesto er kjent for sin fyldighet, blant annet på grunn av de forskjellige grønnsakene som brukes i den. Noen av de vanligste ingrediensene er poteter, gulrøtter, selleri, løk, bønner, og som oftest er også squash og kål inkludert. I tillegg inneholder den ofte pasta eller ris for å gi den litt mer substans. Hver kokk har sin egen favorittkombinasjon av ingredienser, så det er egentlig ingen «rett» oppskrift på Minestrone al Pesto. Det er med andre ord mange muligheter for variasjon, både i forhold til grønnsakene og typen pasta eller ris som brukes.

Hovedingrediensen i pestoen som blir brukt i Minestrone al Pesto er basilikum. Frisk basilikum gir pestoen sin karakteristiske smak og aroma. Andre ingredienser inkluderer hvitløk, pinjekjerner, parmesanost og olivenolje. Noen ganger legges det til en liten mengde pecorino, en annen type ost, for ekstra smak. Det kan også være en god idé å krydre pestoen med litt salt og pepper.

De to hovedkomponentene i Minestrone al Pesto, altså minestrone-suppe og pesto, lages hver for seg og kombineres rett før servering. Grønnsakene kokes sakte over lav varme for å la smakene utvikle seg, mens pestoen lages ved å knuse basilikum, hvitløk, pinjekjerner og ost i en morter, før olivenoljen tilsettes i små mengder mens det hele røres. Resultatet er en rik, grønn saus som tilfører en kraftig smak og styrke til suppen.

Når både minestrone-suppe og pesto er tilberedt, legges noen skjeer med pesto til suppen rett før servering. Mengden pesto kan varieres etter smak, men ideen er å gi suppen en distinkt basilikumsmak uten at det blir for overveldende. Etter å ha lagt til pesto, bør suppen serveres umiddelbart for å sikre at smakene er på sitt beste.

Minestrone al Pesto er mer enn bare en suppe – den er en feiring av det italienske kjøkkenet, med sin kombinasjon av ferske, naturlige ingredienser og solide, tilfredsstillende smaker. Den er et bevis på at enkle retter kan være like raffinerte og minneverdige som de mest kompliserte gourmetretter. Og med sin rike historie og varierende karakter, er Minestrone al Pesto mer enn verdig sin plass i det italienske kulinariske landskapet. Det finnes ingen bedre måte å oppleve ekte italiensk mat på enn å smake på denne retten.