Ingredienser
ca. 800 g seifilet pasta (fettuccine)til 4 personer Tomatsaus 8 tomater 3 sjalottløk 2 ts tomatpurré 3 ss frisk basilikum 2 ss frisk gressløk 2 ss olivenolje salt & pepper
Tilberedning
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Skjær fisken i terninger. Skold tomatene, ta ut kjerner og hakk dem grovt. Rens løken, grovhakk, og surr den blank i olivenolje. Tilsett tomatene, la sausen koke på svak varme noen minutter. Smak til med salt og pepper. Ha i friske urter og fisketerningene, og la disse trekke i sausen 2-3 minutter. Sil kokevannet av pastaen og vend sausen forsiktig inn.

Mer om Pasta med seifilet, tomat og basilikum

Pasta med seifilet, tomat og basilikum er en enkel, sunn og smakfull rett som kan tilberedes på kort tid. Dette er en italiensk-inspirert fiskerett som kombinerer det beste fra havet og hagen i en herlig symfoni av smaker.

Seifilet er en utmerket kilde til protein og essensielle fettsyrer som bidrar til god helse. Den milde smaken av sei passer godt med det robuste pålegget av tomat og basilikum. Ferske tomater gir retten en søt og tangy smak, mens basilikum setter en duftende og aromatisk touch. Samlet sett skaper disse ingrediensene en balansert og behagelig rett som kan nytes på hverdager og spesielle anledninger.

For å lage pasta med seifilet, tomat og basilikum, trenger du fersk seifilet, modne tomater, fersk basilikum, hvitløk, olivenolje, salt og pepper. Først marinér seifileten med salt, pepper og litt olivenolje. Deretter stek seifileten på middels varme til den er gyllenbrun på begge sider. I mellomtiden, forbered sausen ved å sauté hakket hvitløk og tomater i olivenolje. Når tomatene er myke og sausaktige, tilsett basilikum og la det simre.

Det neste trinnet er å koke pastaen. Velg pastaen i henhold til din egen preferanse. Den kan være spaghetti, fusilli, penne, eller selv tagliatelle. Når pastaen er kokt og drenert, bland den med den forberedte sausen. Legg til sist den stekte seifileten på toppen av pastaen, og voila! din pasta med seifilet, tomat og basilikum er klar til å serveres. Denne retten kan også serveres med et dryss av revet parmigiano-reggiano for å øke smaken.

Avsluttende, pasta med seifilet, tomat og basilikum er en velsmakende og næringsrik rett som er rask og enkel å lage. Denne balanserte kombinasjonen av ingredienser gir en smakfull opplevelse som både voksne og barn vil elske. Så, neste gang du vil ha noe lett, sunn og deilig til middag, hvorfor ikke prøve pasta med seifilet, tomat og basilikum? Det vil absolutt lykkes på middagsbordet ditt.