Ingredienser
1 kyllingskrog 1 løk delt i fire 1 grovhakket gulrot 1 grovhakket selleristilk noen svarte pepperkorn 1 liten håndfull blandede urter, eks. persille og timian 1 hønsebuljongterning 50 g tubetti salt nykvernet svart pepper 50 g ricotta salata, grovt revet eller smuldret 2 ss friske mynteblader til servering
Tilberedning
Brekk opp kyllingskroget og legg bitene i en stor kjele. Ha i løk, gulrot, selleri, pepperkorn og urter, smul opp buljongterningen og ha i en god klype salt. Tilsett kaldt vann så det dekker kyllingen ordentlig, og kok opp over sterk varme. Skru ned varmen, legg lokket halvveis på og la småkoke i ca 1 time. Ta kjelen av varmen og avkjøl og sil så kraften opp i en ren, stor kjele. Plukk alt kjøttet fra kyllingbena, skjær det i småbiter og legg til side. Kast skroget og smakstilsetningene. Kok opp kraften, tilsett pastaen og la det småkoke under stadig omrøring 5-6 minutter eller etter anvisningen på pakken. Ha i kyllingkjøttet og la det varme opp i noen minutter, til pastaen er ferdigkokt. Smak til med krydder. Serveres varm i oppvarmede skåler, drysset med ricotta salata og mynteblader.

Mer om Minestrone ala Puglia

Minestrone ala Puglia er en løselig versjon av den klassiske italienske suppen minestrone, men med en solid påvirkning fra Puglia-regionen i Sør-Italia. Denne spesielle tolkningen er kjent for sin unike smak, tykk tekstur og overflod av ferske, lokale grønnsaker. Mens tradisjonell minestrone fungerer som en allsidig grønnsakssuppe laget med uansett grønnsaker som er tilgjengelige, gir Minestrone ala Puglia en distinkt, spesiell tvist.

I motsetning til standard minestrone, er denne stilen preget av inkluderingen av bestemte grønnsaker som er typiske for Puglia. Dette inkluderer blant annet fennikel, aubergine og courgette, som gir suppen en unik og kompleks smak. Det er verdt å merke seg at selv om det brukes kjøttkraft i noen versjoner av denne retten, oppfordres en vegetarisk eller veganversjon for en mer autentisk opplevelse, ettersom dette er mer typisk for regionen.

En annen forskjell mellom minestrone ala Puglia og mer tradisjonelle varianter er bruken av pasta. Mens pasta ofte finnes i andre versjoner av minestrone, favoriserer minestrone ala Puglia spesielt orecchiette, en typisk pastaform for regionen. Orecchiette, som betyr ‘lille ører’ på italiensk, er ideelle for suppen, da de er i stand til å huse og absorbere maksimalt med smak fra den rike suppebasen.

Puglia er kjent for sin bondelandskap, og dette reflekteres i bruken av rause mengder friske grønnsaker i minestrone ala Puglia. I tillegg til de nevnte grønsakene er det vanlig å innlemme tomater, bønner, erter, løk, hvitløk, poteter og selleri i oppskriften. Krydderne som brukes, inkluderer vanligvis basilikum, persille, rosmarin og laurbærblad, og hver ingrediens gir en unik smaksdimensjon til suppen.

Samt er det typisk å servere minestrone ala Puglia med et dryss av fersk revet pecorino ost og et dryss av extra virgin olivenolje for å øke rikdommen og dybden til suppen. Brød er også ofte servert på siden for å suge opp suppebasen, da den fra Puglia er kjent for sin rike, fyldige tekstur.

For de som er nysgjerrige på å prøve eller lage minestrone ala Puglia, det er viktig å notere at denne suppen krever tålmodighet og tid til å tilberede. Mens det er mange ingredienser, er det vel verdt innsatsen, da sluttresultatet er en dyp, smakfull og nærende suppe som gjenspeiler det rike kulinariske landet i Puglia. Det er også en fantastisk måte å oppleve og nyte det brede utvalget av ferske råvarer som er tilgjengelige i regionen.