Ingredienser
1 ss olivenolje 2 kyllinglår 3 skiver bacon uten svor, hakket 1 finhakket løk noen strimlede, friske basilikumblader noen finhakkede, friske rosmarinblader 1 ss hakket, frisk flatbladet persille 2 poteter skåret i 1 cm terninger 1 stor gulrot skåret i 1 cm terninger 2 små squash skåret i 1 cm terninger 1-2 selleristilker skåret i 1 cm terninger 1 liter hønsekraft 200 g frosne erter 100 g stellette eller annen tørket suppepasta salt nykvernet svart pepper grovt høvlet parmesan til servering friske basilikumblader til garnityr
Tilberedning
Varm opp oljen i en stor stekepanne, ha i kyllinglårene og stek i ca 5 minutter på hver side. Ta dem opp med hullsleiv og legg til side. Skru ned varmen, ha bacon, løk og urter i pannen under stadig omrøring i ca 5 minutter. Ha i alle grønnsakene unntatt de frosne ertene, og stek 5-7 minutter til, mens du rører ofte. Legg kyllinglårene i pannen igjen, tilsett kraften og kok opp. Legg på lokk og kok på svak varme i 35-40 minutter, rør av og til. Ta ut kyllinglårene med en hullsleiv og legg dem på skjærefjel. Rør ertene og pastaen i suppen og kok opp igjen. La det småkoke til pastaen er ferdig, 7-8 minutter eller etter anvisning på pakken. I mellomtiden tar du skinnet av kyllingen, løsner kjøttet fra bena og skjærer det i biter på 1 cm. Ha kjøttet tilbake i suppen og varm opp. Smak til med salt og pepper. Serveres rykende varm i suppeboller, drysset med revet parmesan og pyntet med et par basilikumblader.

Mer om Minestrone Ricco

«Minestrone Ricco» er en fantastisk variant av den tradisjonelle italienske suppen minestrone. Ordet ‘ricco’ betyr rik på italiensk, som indikerer at denne utrolige suppen er fullpakket med deilige, fyllende ingredienser som gir en dyp og velsmakende smak. Uansett om du spiser litt til lunsj eller en hjertelig bolle til middag, Minestrone Ricco er den ultimate comfort food.

Minestrone Ricco er kjennetegnet ved sin tykkere tekstur sammenlignet med en vanlig minestrone suppe. Den tilbyr en duett av både bønner og pasta, som gir ekstra substans og gjør den til et sunt og mettende måltid. Grønnsakene i suppen varierer, men du kan vanligvis forvente å finne gulrøtter, selleri, løk og poteter. Hvis du vil gi minestronen din litt ekstra punch, kan du legge til litt bacon eller pølse i oppskriften din.

En kulinarisk karakteristikk av Minestrone Ricco ligger i det tradisjonelle bruket av sesongens grønnsaker. Dette gir et sterkt innslag av friskhet i hver bit, og gir samtidig opphav til ulike varianter av oppskriften avhengig av årstiden. I sommermånedene kan for eksempel zucchini eller ferske erter bli tilsatt, mens høst- og vinterversjoner ofte inneholder rosenkål eller spinat. Alle disse tillegg skaper unike smakskombinasjoner og gjør at hver bolle virkelig står frem.

Men til det som virkelig gjør Minestrone Ricco spesiell: dens rike base. I motsetning til lettere versjoner av minestrone, er Ricco-versjonen laget med en konsentrert grønnsaksbuljong, og ofte et dryss parmesan ved servering. Dette gir suppen en fyldig og tilfredsstillende smak som ikke går på kompromiss med dens sunne karakter. Noen kokker heller også i litt hvitvin for ekstra dybde.

Til slutt, som med mange italienske retter, velkommen tilbehør og tilpasninger for å imøtekomme personlige smaker. Bakket buljongterninger, friske urter, olivenolje, eller et hint av chili er alle velkomne tilføyelser. Vi kan derfor se at matlaging av Minestrone Ricco ikke bare handler om å følge en såkalt «korrekt» oppskrift, men å tilpasse og utforme til din egen smak og preferanser.

I alt, er Minestrone Ricco en suppe full av smak og godhet, ideell for å varme deg gjennom de kaldeste månedene, eller som et friskt og lett alternativ i de varmere månedene. Neste gang du leter etter en matbit, hvorfor ikke prøve denne herlige, rike minestrone?.