Ingredienser

1 løk
2 selleristilker
1 stor gulrot
3 ss olivenolje
150 g snittbønner, skåret i biter på 5 cm
1 squash skåret i tynne skiver
1 potet skåret i terninger
¼ savoykål i strimler
1 liten aubergine i terninger
200 g cannellini-bønner, skylt
2 hakkede italienske plommetomater
1 ½ liter grønnsakkraft
100 g tørket spaghetti eller vermicelli
salt
nykvernet svart pepper

Til pestoen:
20 friske basilikumblader
1 fedd hvitløk
2 ts pinjekjerner
1 ss nyrevet parmesanost
1 ss nyrevet pecorino-ost
2 ss olivenolje

Tilberedning

Finhakk løk, selleri og gulrot, enten i kjøkkenmaskin eller for hånd. Varm opp oljen i en stor kjele, ha i de hakkede grønnsakene og la surre på svak varme i 5-7 minutter, mens du rører ofte.

Ha i snittbønner, squash, poteter og kål. Surr på middels varme i ca 3 minutter. Ha i aubergine, cannellinibønner og tomat, og la det putre i 2-3 minutter til. Hell kraften over, og smak til med salt og pepper. Kok opp. Rør godt, sett på lokk og skru ned varmen. La småkoke i 40 minutter, mens du rører av og til.

I mellomtiden kjører du ingrediensene til pestoen i kjøkkenmaskinen til en glatt saus. Om nødvendig kan du ha i 1-3 ss vann.

Bryt pastaen i småbiter og ha den i suppen. La småkoke i 5 minutter mens du rører ofte. Tilsett pestosausen og rør godt, og la suppen småkoke i 2-3 minutter til, eller til pastaen er al dente. Smak til med salt og pepper. Serveres rykende varme i oppvarmede suppetallerkener eller skåler.

Hvis du ikke vil lage pesto selv, kan du kjøpe den på glass – men velg tradisjonell, grønnpesto og ikke den av soltørkede tomater. Du trenger ca 3 ss.