Ingredienser
1 løk 2 selleristilker 1 stor gulrot 3 ss olivenolje 150 g snittbønner, skåret i biter på 5 cm 1 squash skåret i tynne skiver 1 potet skåret i terninger ¼ savoykål i strimler 1 liten aubergine i terninger 200 g cannellini-bønner, skylt 2 hakkede italienske plommetomater 1 ½ liter grønnsakkraft 100 g tørket spaghetti eller vermicelli salt nykvernet svart pepper Til pestoen: 20 friske basilikumblader 1 fedd hvitløk 2 ts pinjekjerner 1 ss nyrevet parmesanost 1 ss nyrevet pecorino-ost 2 ss olivenolje
Tilberedning
Finhakk løk, selleri og gulrot, enten i kjøkkenmaskin eller for hånd. Varm opp oljen i en stor kjele, ha i de hakkede grønnsakene og la surre på svak varme i 5-7 minutter, mens du rører ofte. Ha i snittbønner, squash, poteter og kål. Surr på middels varme i ca 3 minutter. Ha i aubergine, cannellinibønner og tomat, og la det putre i 2-3 minutter til. Hell kraften over, og smak til med salt og pepper. Kok opp. Rør godt, sett på lokk og skru ned varmen. La småkoke i 40 minutter, mens du rører av og til. I mellomtiden kjører du ingrediensene til pestoen i kjøkkenmaskinen til en glatt saus. Om nødvendig kan du ha i 1-3 ss vann. Bryt pastaen i småbiter og ha den i suppen. La småkoke i 5 minutter mens du rører ofte. Tilsett pestosausen og rør godt, og la suppen småkoke i 2-3 minutter til, eller til pastaen er al dente. Smak til med salt og pepper. Serveres rykende varme i oppvarmede suppetallerkener eller skåler. Hvis du ikke vil lage pesto selv, kan du kjøpe den på glass – men velg tradisjonell, grønnpesto og ikke den av soltørkede tomater. Du trenger ca 3 ss.

Mer om Minestrone fra Genova

Minestrone fra Genova er en særegen variasjon av den populære italienske suppen kjent som minestrone. Denne spesifikke versjonen har sin opprinnelse i regionen Genova i Nord-Italia, og har som mange italienske retter en lang og detaljert historie.

I denne regionen, som er kjent for sin robuste og smakfulle mat, er minestrone fra Genova kjennetegnet ved sine nøye valgte ingredienser. I motsetning til mange minestrone-oppskrifter som fokusere på sesongens grønnsaker, består minestrone fra Genova blant annet av poteter, borlottibønner, squash, selleri, gulrøtter, hakkede tomater og basilikum. Disse ingrediensene gir en spesielt næringsrik og smakfull suppe. Suppen får også sin unike tekstur og smak fra den tradisjonelle bruken av «pesto alla genovese», en frisk saus laget av pinjekjerner, hvitløk, olivenolje, basilikum og ost.

Et annet kjennetegn ved Genova varianten av minestrone er dens tilberedningsmetode. Suppen lages ved å sakte koke ingrediensene over en lengre periode, ofte over flere timer. Dette tillater smakene å blande seg godt sammen og gir en opplevelse av dyp og kompleks smak. I tillegg brukes ferske ingredienser fremfor tørkede, noe som gir en unik og kraftfull smaksprofil.

Det er interessant å merke seg at hver familie i Genova har sin egen unike tolkning av denne suppen. Dette betyr at det er mange varianter av minestrone fra Genova, hver med sitt eget sett av ingredienser og tilberedningsmetoder. Noen inkluderer pasta eller ris i suppen, mens andre foretrekker å servere den med rent brød. Noen til og med inkluderer kjøtt eller pølse i sin oppskrift, en vri som tilfører rikelig med proteiner og forvandler den fra forrett til hovedrett.

Minestrone fra Genova er mer enn bare en suppe; det er en representasjon av Genovas rike matkultur og historie. Til tross for sin enkelhet, er det en rett som gir trøst, næring og en uforlignelig smaksopplevelse. Det er en hyllest til regionens friske ingredienser og det italienske folkets evne til å skape menyretter full av smak og substans. Enten det er til middag på en kald vinterkveld eller som et lett måltid på en varm sommerdag, er minestrone fra Genova en allsidig og deilig rett som er elsket av både lokalbefolkningen og tilreisende.