Ingredienser
300 g kjøttdeig 1 boks røde bønner 4 poteter 2 gulrøtter 2 vårløk, evt. 1/2 purre 1 stilk selleri 1/2 squash 1 løk 1 boks knuste hermetiske tomater 150 g pasta 1 ts salt 1/2 ts pepper
Tilberedning
Brun kjøttdeigen og ha over i en gryte med vann/kraft. Rens og del poteter, gulrøtter, vårløk, squash og selleri i skiver. Løken finhakkes. Ha grønnsakene over i gryten. Tilsett de hermetiske tomatene. Kok opp og la suppen småkoke til grønnsakene er knapt møre. Kok pasta etter anvisning på pakken. Du kan koke pastaen direkte i suppen, men da kan den lett gå i stykker. Ha pastaen over i suppen sammen med bønnene. La suppen trekke til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper. Anrett suppen med et dryss revet parmesan, et par ts pesto og godt brød.

Mer om Minestrone Col Pesto

Minestrone Col Pesto er en klassisk, italiensk suppe, som skiller seg ut med sin rike smak og næringsrike ingredienser. Opprinnelig brukt som en måte å bruke opp resterende grønnsaker, har denne suppen utviklet seg til å bli en hyllest til italiensk mattradisjon og helsebevissthet. En hovedversjon, Minestrone Col Pesto, er en suppe som inkluderer den velkjente italienske sausen, pesto, som gir suppen en unik aroma og smak.

Den italienske klassikeren Minestrone Col Pesto er en suppe laget med ulike grønnsaker, pasta eller ris og pesto. Den inkluderer gjerne courgettes, løk, gulrøtter, seleri, poteter, bønner, og andre sesongens grønnsaker. Pesto, laget av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og parmesan, tilføres til suppen mot slutten av kokeprosessen for å bevare sin ferske, fyldige smak.

Selv om oppskriften på minestrone kan variere fra region til region i Italia, er pesto et standard tillegg i Liguria-regionen, der basilikum dyrkes rikelig. Suppen varmes langsomt over lav varme, noe som gjør at grønnsakene får mulighet til å utvikle en rik smakssammensetning. I tillegg bidrar pestoen til å gi den ferdige suppen en ekstra dybde av smak, samt en deilig aroma.

Minestrone Col Pesto er ikke bare deilig, men også svært ernæringsrike. Grønnsakene som brukes i suppen er fulle av fiber, vitaminer og mineraler. Pesto inneholder også flere helsefordeler, spesielt fra basilikum, som er kjent for sine antioksidanter og antiinflammatoriske egenskaper. Denne suppen er også lav i kalorier, noe som gjør den til et utmerket valg for de som ønsker å opprettholde en sunn vekt.

Minestrone Col Pesto serveres ofte som en hovedrett, men kan også fungerer perfekt som en forrett. Den er ideell for kaldt vær da den varme suppen kan være veldig hjertelig og oppvarmende. Den kan også serveres året rundt siden den kan lages med ulike grønnsaker avhengig av sesongen. For å oppnå den autentiske italienske opplevelsen kan den serveres med et glass italiensk rødvin og sprø, fersk baguette.

I sum er Minestrone Col Pesto en skikkelig kulinarisk skatt. Med sin unike kombinasjon av friske grønnsaker og rike pestosaus, er det en suppe som ikke bare tilfredsstiller smaksløkene, men også gir kroppen din en ernæringsmessig godbit. Det er en rett som absolutt fremhever det beste av italiensk matlaging: friske ingredienser, enkle teknikker og fantastiske smaker.