25 g gjær, 2 ½ dl lunkent vann, 1 ss olivenolje, ½ ts salt, ¼ ts sukker, 1 ss bakepulver, 6-7 dl hvetemel.
1 glass ferdig pizzasaus
Fyll: 100 g revet cheddar eller parmesanost, 100 g salami i biter ,50 g friske sjampinjonger i skiver, 50 g squash i terninger, ½ finhakket løk, tørket oregano.
Oliven til 1/3 av pizzaene og kapers til 1/3.
Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett olje, salt, sukker, og melet blandet med bakepulver – litt etter litt. Elt til en smidig deig og la den heve under klede ca. 40 minutter. Varm stekeovnen til 225 gr. varme. Stell i stand fyllet. Kna deigen godt gjennom og kjevle den ut til en leiv (ca. ½ cm tykk). Bruk et glass og stikk ut ca. 20 små rundinger. Legg dem over på papirkledd ovnsplate. Fordel sausen på pizzaene. Legg på fyll og riv osten over. Dryss på oregano. Ha kapers og oliven på 1/3 hver og la resten være som de er.
Stekes 10-15 minutter til overflaten er gyllen. Serveres varme eller lune.