Ingredienser
25 g gjær, 2 ½ dl lunkent vann, 1 ss olivenolje, ½ ts salt, ¼ ts sukker, 1 ss bakepulver, 6-7 dl hvetemel. 1 glass ferdig pizzasaus Fyll: 100 g revet cheddar eller parmesanost, 100 g salami i biter ,50 g friske sjampinjonger i skiver, 50 g squash i terninger, ½ finhakket løk, tørket oregano. Oliven til 1/3 av pizzaene og kapers til 1/3.
Tilberedning
Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett olje, salt, sukker, og melet blandet med bakepulver – litt etter litt. Elt til en smidig deig og la den heve under klede ca. 40 minutter. Varm stekeovnen til 225 gr. varme. Stell i stand fyllet. Kna deigen godt gjennom og kjevle den ut til en leiv (ca. ½ cm tykk). Bruk et glass og stikk ut ca. 20 små rundinger. Legg dem over på papirkledd ovnsplate. Fordel sausen på pizzaene. Legg på fyll og riv osten over. Dryss på oregano. Ha kapers og oliven på 1/3 hver og la resten være som de er. Stekes 10-15 minutter til overflaten er gyllen. Serveres varme eller lune.

Mer om Minipizza

Minipizza, også kjent som pizzetta på italiensk, er akkurat det navnet antyder; en mindre versjon av den elskede italienske retten pizza. De små størrelsene gjør dem ideelle for forretter, barnas måltider, eller som en del av en tapas-stil meny. Minipizzaer kan være like enkle eller komplekse som du ønsker, fra den grunnleggende Margherita til eksotiske toppinger som trøffelolje og eksklusiv italiensk skinke.

Hvordan lager man minipizza? Det første du trenger å gjøre er å forberede pizzadeigen. Det er mulig å bruke en ferdig produkt kjøpt fra butikken, men for en autentisk smak, anbefales det å lage deigen selv. Når deigen er klar, kan du forme den til mindre størrelser for å lage dine minipizzaer. Toppinger for minipizzaer kan varieres etter smak. Du kan bruke alt fra tradisjonelle italienske temaer som mozzerella, basilikum og tomatsaus, til mer kreative variasjoner som pærer, gorgonzola og valnøtter.

Et annet punkt å bemerke når du lager minipizza, er ovnstemperaturen. Fordi minipizzaer er mindre i størrelse, kan de koke raskere enn vanlig størrelse pizzaer. Dette betyr at du må holde et øye med dem for å unngå at de brenner. Optimal temperatur for baking av minipizza er rundt 220-250 grader celsius, avhengig av ovnen din. Det tar vanligvis bare 10-15 minutter for minipizzaer å bli gylne og sprø.

Selv om minipizzaer er perfekte for hverdagen, kan de også være en utmerket matrett for spesielle anledninger. For eksempel, ved en bursdagsfest kan hver gjest lage sin egen minipizza med deres favoritt topping. Eller, for en mer sofistikert sammenkomst, kan du servere en rekke gourmet minipizzaer laget med luksuriøse ingredienser som trøfler, røkt laks, og bøffelmozarella.

Minipizzaer er ikke bare deilige, men også morsomme å lage. Med litt kreativitet kan du eksperimentere med ulike kombinasjoner og smaker, skape ditt eget unike spin på denne klassiske italienske retten. Hvem vet, kanskje din neste minipizza-kreasjon blir den nye favoritten i familien!

Til slutt, uansett om du lager dem for en avslappet familiemiddag eller en mer formell begivenhet, er minipizzaer et allsidig måltidsalternativ som er garantert å glede både store og små. De tilbyr en morsom og enkel måte å nyte smaken av pizza, mens du også kan tilpasse din smak og diettbehov. Så hvorfor ikke prøve å lage dine egne minipizzaer i dag? Du kan bli overrasket over hvor lett det er, og hvor deilig resultatet kan være.