Marinade :
1 ss. sherry
1/8 ts. hvit pepper
2 ts. maizenamel
1 ss soyasaus (jeg bruker en søt, seig type. Merke ABC, kjøpes på Kvadrat-sjappen)
2 ts. sukker (når jeg bruker den søte soyasausen bruker jeg bare 1 ts. sukker)
1 ts. sesamolje
450. g renskåret lammelår i strimler.
5 dl. olje (feks. solsikke)
1/2 ts. salt
1 ts. revet ingefær
1-2 hvitløksbåter
6 små tørre chili eller tre friske
2 bunter vårløk (evt. 2 purreløk)
2 ss. soyasaus
1 ss. sherry
2 ts. sukker
1 ts. sesamolje
Ha lammestrimlene i marinaden og mariner i minst 1/2 time.
Skjær chili og vårløk i 3-5 cm. lange strimler.
Varm oljen og stek lammekjøttet i ca. 3 puljer (ca. 2 minutter pr. pulje). La det renne av på husholdningspapir. Når alt kjøttet er stekt helles oljen av , men la det være litt igjen på bunnen. Ha i vårløk, chili, salt, ingefaær og knust hvitløk. La det frese ca. 1/2 minutt og ha i kjøttet.
Ha i soyasaus, sherry, sukker og sesamolje og la det frese til sausen tykner.
Serveres med ris og evt. salat. I oppskriftenm skal det has over på en fresende panne rett før servering.