Ingredienser til Falafel kjøpes i en god innvandrerbutikk.
2 store kopper tørre kikerter bløtlagt over natta
3 fedd hvitløk
1/2 kopp hakket gressløk
1/2 ts Kummin ( ligner karve, cumin på engelsk )
1/2 ts Tumeric
1/4 ts cayennepepper
1 ts salt
1 ts svart pepper
2 egg
3 ss mel
Kjør kikertene i en hurtigmikser ( dette kan bråke en del)
Bland resten av ingrediensene i og kjør litt i mikseren, la det stå kaldt i ca. en halvtime i kjøleskapet.
Det skal være en ganske fast deig, hvis den er for tynn så tilsett litt mere mel.
Form til små boller med en teskje og stek i rikelige olivenolje.
Fyll i pitabrød med:
Falafel,
issalat,
hakket løk,
tomater og følgende saus:
Yogurt Saus
Naturel yogurt
hakket hvitløk
hakkede mynteblader
sitronsaft
finhakket gressløk
finhakket persille
kummin, tabasco, salt
Har let i en kokebok at falaflene skal brunes i 15 sek:)
Nei, ertene skal ikke koke først. stek de som kjøttboller… gyldne med skorpe.
Tumeric er gurkemeie på norsk 😉
hva er tumeric? kan man kun få tak i dette i innvandrerbutikker+ i min hjemby er det kun asiatiske.
Skal ikke kikertene koke først?
Er det det jeg gjør feil hele tiden, for mine blir så myke og faller fra hvernadre. Men blir ertene kokt om de ikke er kokt først. Hvor lenge skal de steke i oljen???
Cumin heter spisskummen på norsk.
Kummin er det samme som karve, og som kjent noe ganske annet enn det krydderet man bruker i mat fra midtøsten!! Kummin heter foresten Caraway på engelsk