Ingredienser

Ingredienser til Falafel kjøpes i en god innvandrerbutikk.

2 store kopper tørre kikerter bløtlagt over natta
3 fedd hvitløk
1/2 kopp hakket gressløk
1/2 ts Kummin ( ligner karve, cumin på engelsk )
1/2 ts Tumeric
1/4 ts cayennepepper
1 ts salt
1 ts svart pepper
2 egg
3 ss mel

Tilberedning

Kjør kikertene i en hurtigmikser ( dette kan bråke en del)

Bland resten av ingrediensene i og kjør litt i mikseren, la det stå kaldt i ca. en halvtime i kjøleskapet.

Det skal være en ganske fast deig, hvis den er for tynn så tilsett litt mere mel.

Form til små boller med en teskje og stek i rikelige olivenolje.

Fyll i pitabrød med:
Falafel,
issalat,
hakket løk,
tomater og følgende saus:

Yogurt Saus
Naturel yogurt
hakket hvitløk
hakkede mynteblader
sitronsaft
finhakket gressløk
finhakket persille
kummin, tabasco, salt