MOR MONSEN MED STEVIA

Ingredienser:

150 g smør 125 g Sukrin 4 egg + 2 ss vann 175 g hvetemel 1 ts bakepulver 1 ts revet sitronskall saft av ¼ sitron (kan sløyfes) Topping: 30 gr. mandler- skoldet og skåret i strimler 3 ss Sukrin 30 g korinter/rosiner

Tilberedning:

Rør smør, stevia og sukrin hvitt. Rør eggene inn i smørblandingen. Sikt inn mel og bakepulver og rør godt. Ha evt. i sitronsaft og skall. Kle en liten langpanne med bakepapir. Hell deigen i langpannen, jevn den utover og strø med Sukrin, mandler og korinter på toppen. Kaken stekes i 18- 20 min. ved ca. 180° til den er lysegul. Skjær den opp i firkanter og la den stå til avkjøling i langpannen.

Mer om MOR MONSEN MED STEVIA

Mor Monsen er en tradisjonell norsk kake som består av marsipan, rosiner, mandler og et sjenerøst lag av hvitt sukker på toppen. Men i det siste har et sunt alternativ til denne klassiske oppskriften blitt stadig mer populært blant helsefans: Mor Monsen med Stevia. Stevia er en naturlig søtning som er fire hundre ganger søtere enn sukker, men inneholder ingen kalorier. Det gjør det til et utmerket valg for dem som ønsker å nyte Mor Monsen uten den ekstra sukkerbelastningen.

Stevia kommer fra planten av samme navn, som er innfødt til Paraguay. Den har blitt brukt som en naturlig søtningsstoff i mange århundrer. Imidlertid, sammenlignet med tradisjonelt hvitt sukker, gir stevia en mer behagelig og mindre klissete søthet. Selg er det mange som argumenterer for at Stevia gir en mer autentisk smak til retter som Mor Monsen, ettersom det ikke overvelder kakens naturlige smaker.

Å lage Mor Monsen med Stevia handler ikke bare om å erstatte sukkeret i oppskriften. Du må faktisk justere hele oppskriften, ettersom Stevia er så mye søtere enn sukker. En enkel tommelfingerregel er å erstatte hvert sukker med 1/4 så mye stevia. Dette betyr at hvis du for eksempel har en oppskrift som krever en kopp sukker, vil du bruke bare 1/4 kopp stevia.

Selv om du har justert sukkerinnholdet, ville resten av oppskriften forblitt stort sett uendret. Du ville fremdeles tilsette marsipan, mandler og rosiner i blandingen, og den kaken ville fortsatt være bakt på tradisjonelt vis. Resultatet ville være en kake som er nesten identisk med den klassiske Mor Monsen, men med betydelig færre kalorier.

Mor Monsen med Stevia er ikke bare et sunt alternativ til den klassiske oppskriften; det er også en deilig måte å overholde diettrestriksjoner på. Enten du prøver å redusere sukkerinntaket, se på kaloriene eller rett og slett vil prøve noe nytt, er Mor Monsen med Stevia et utmerket valg. Og det beste av alt, med sin rike, naturlige og behagelige sødme, vil du knapt legge merke til forskjellen!

Dette sunne alternativet for denne elskede norske kaken tillater alle, uansett diett eller helsebegrensninger, å nyte Mor Monsen. Mor Monsen med Stevia holder kaken like smakfull mens den reduserer sukker og kalorier betydelig. Det er høy tid at flere og flere mennesker prøver denne oppskriften og oppdager gleden av å ha deres kake og spise den også, uten skyldfølelsen forbundet med et høyt sukkerinnhold.

En kommentar om “MOR MONSEN MED STEVIA”

Legg igjen en kommentar