Ingredienser:

1 stk leirgryte om man har, (jerngryter og stekeposer kan også brukes)

1 stk mørbrad med eller uten ben
(alt kjøtt kan brukes, til og med lårtunge)

Gulrøtter
Løk
Hvitløk
Evt sellerirot e.l.
Pepper
Urtekrydder etter smak og behag.

Tilberedning:

Gni kjøttstykket inn med krydder, men vent med å salte til maten er på bordet.
Legg kjøttet i leirgryta
Skrell og del grønnsakene, og fordel dem rundt kjøttet
Siste skvetten av lørdagskveldens vinflaske gjør seg godt som følge.

Sett gryta i stekeovnen og still termostaten på 75%

Legg deg med god samvittighet, og sov lenge på søndag
Ring svigers i ettida og be dem på middag
En halvtime før svigers kommer gjør du klar grønnsaker etter smak, og setter poteter og grønnsaksvann på komfyren.

Ta ut steika og la den hvile. Lag en nydelig saus på basis av kraften.

Ha grønnsakene opp i kokende vann.