Ingredienser:

400 g oksekjøtt i terninger 100 g champignon 1 løk 1 rød paprika 1 ss tomatpuré 1 ts paprikapulver 3 dl kraft 3 dl fløte 1 dl rømme

Tilberedning:

Brun kjøttet i en gryte. Kutt løken og ha i gryten sammen med kjøttet til den blir myk. Tilsett tomatpuré og paprikapulveret, og la det frese litt. Hell på kraften og la det hele småkoke til kjøttet er mørt (ca. 50 min.). Bland i fløte og rømme, og la koke litt før forstekt sopp og paprika has i. Smak til med salt og pepper. Server med ris.

Porsjoner:
2 pers.

Om Biff Stroganoff

Biff Stroganoff er en rett som har sitt opphav i det rike russiske kjøkkenet. Dog er det mange som feilaktig tror at navnet Stroganoff kommer fra den kjente russiske adelsfamilien med samme navn. Faktisk er det mer sannsynlig at retten ble kalt så fordi den ble først offentlig presentert på en matskole eid av en restauratør med navnet Stroganoff. Mot slutten av 1800-tallet, ble denne matretten presentert som en del av en kulinarisk konkurranse og siden da har den blitt populær over hele verden.

Rettens hovedingrediens er strimlet biff. Tradisjonelt bruker man høykvalitets oksekjøtt, men du kan lett variere retten med for eksempel kylling, svinekjøtt eller til og med reinskjøtt. Generelt sett skal kjøttet være mørt og velsmakende, og stekes sammen med løk og sopp før det blandes med krydder og en base laget av en blanding av sennep, kyllingbuljong og rømme. Resultatet er en fyldig og deilig saus, full av smak og karakter.

Biff Stroganoff er en rett som har en balansert smakprofil og kan serveres med en rekke tilbehør. Det mest tradisjonelle tilbehøret er kokte poteter, men det er også vanlig å servert den med ris eller nudler. I noen regioner foretrekkes det å servere retten med rugbrød, som absorberer sausen godt. Innimellom kan du også se retten servert med potetmos eller til og med hvite bønner for en litt unik vri.

Selv om opprinnelsen til Biff Stroganoff er fra Russland, har andre kulturer tatt til seg retten og tilført deres egen touch til den. I Brasil er det vanlig å lage en kremet versjon av retten og servere den med potetgull eller franske fries og hvit ris. I USA blir parabolen ofte servert med pasta, spesielt egg nudler, mens i Storbritannia er det vanlig å inkludere diverse grønnsaker som gulrøtter og erter som en del av retten.

Som en tidløs rett, markerer Biff Stroganoff seg med en dyp rikdom, kompleks smak, og evnen til å bringe sammen en rekke ingredienser i perfekt harmoni. Man kan trygt si at Biff Stroganoff har en unik appell og en universell appell som strekker seg utover de russiske grensene. Det er ingen overraskelse at denne retten forblir en favoritt i mange husholdninger og restauranter over hele verden.

Så neste gang du ønsker å lage en smakfull og tilfredsstillende rett for familien eller venner, hvorfor ikke prøve Biff Stroganoff? Den rike sausen og deilig kjøttet vil garantert gi et uforglemmelig måltid.