Ingredienser:
1.pk grønn el rød gele
Ostekrem:
i pk. gul gele m/ sitronsmak(+ 2 dl vann)
1/3 dl kremfløte
i beger lettrømme
i pk. philadelphia naturell
i ts vaniljesukker
110 g (knapt 2 dl) melis
Kjeksbunn:
175 g smeltet margarin
300 g knust, søt hvrekjeks (feks. bix-it, digestive)
Tilberedning:
Lag grønn eller rød gele etter anvisning på pakken. hell den i en form som ikke har løs kant.
La den stå kjølig til geelen har stivnet.
Lag gul gele etter anvisning på pakken, men bruk bare 2 dl vann
La den stå på benken til avkjøling, uten at den stivner
Stivpisk kremfløten. Bland lettrømme med kremost, vaniljesukker og melis og vend det inn i fløtekremen.
Rør inn geleen og hell ostekremen over den stivnede geleen i kakeformen. La den stå kjølig.
Kjeksbunn: Bland smeltet margarin med finknust kjeks. Hell over stivnet ostekrem i formen.
Bruk stekespade- stryk kjeksmassen jevnt over og intill kanten av formen. La den stå kjølig til kjeksmassen er stivnet.
Slik hvelver du kaken:
Finn fram et passe stort fat. Fyll oppvask kummen med varnt vann fra springen og dypp formen forsiktig. Sett den på benken. legg fatet oppå og vipp det hele rundt.
Dersom kaken ikke slipper første gang, kan du gjenta prosessen.
Løft opp den ene siden av formen. så slipper kaken lettere.