Mørdeigseplekake

Ingredienser
250 gr. Margarin 250 gr. Sukker 250 gr. Hvetemel 3 ts. Bakepulver 2 egg
Tilberedning
Ha hvetemel, bakepulver sukker og margarin i foodprocessoren. La massen bli grynete. Tilsett de halvpiskede eggene. Kjør maskinen til deigen samles til en ball. Klem deigen ut i smurt kakeform, spar litt til å lage gitter på toppen. Fyll: Ca. 3-4 eple Sukker Kanel Hakkede mandler Rens eplene og skjær dem i båter. Legg dem tett i tett oppå deigen i kakeformen. Strø oppå sukker og kanel, og litt hakkede mandler hvis du ønsker det. Kjevle ut resten av deigen, og skjær ut strimler til gitter. Legg det på toppen. Steketid:175 grader, 35-45 minutter, nederste rille, form 24-26 cm.

Mer om emnet: Mørdeigseplekake

Mørdeigseplekake er en populær skandinavisk dessert som du kanskje ikke har hørt om før. Den er både velsmakende og ganske enkel å lage, noe som gjør den ideell for de som liker å bake, men også for de som bare vil ha en rask og god dessert.

Opprinnelsen til mørdeigseplekake er litt uklar, men noen kilder plasserer dens opprinnelse i Danmark, mens andre mener at det er en ekte norsk oppfinnelse. Uavhengig av dens opprinnelse, har denne kaken blitt en sterk favoritt blant nordmenn, og er nå en fast bestanddel i mange norske hjem.

Mørdeigseplekake skiller seg ut fra andre eplekaker ved bruk av mørdeig som base. Denne deigen er stiv og smuldrete, og gir kaken dens karakteristiske smak og tekstur. I tillegg til mørdeig, er hovedingrediensene i denne kaken epler, sukker, kanel og noen ganger rosiner. Kaken bakes ofte i en rund form som gir den et attraktivt utseende.

Når det kommer til servering av mørdeigseplekake, er det vanlig å servere den varm, ofte med vaniljeis eller pisket krem. Det er også mange som liker å drikke en kopp sterk kaffe til kaken. Og hvis du vil at smakene skal blande seg enda mer, kan du prøve å servere den med en karamellsaus.

Til tross for at mørdeigseplekake er ganske enkel å lage, krever det litt teknikk for å få mørdeigen akkurat passe konsistens. Men når du først har fått det til, vil du oppleve at smaken er verdt innsatsen. Prøv mørdeigseplekake neste gang du har lyst på noe søtt og fruktig, og du vil ikke bli skuffet.

Legg igjen en kommentar