Ingredienser: 300 gr margarin 350 gr sukker 4 egg 2 ts rom essens 4 ts vaniljesukker 4 ss kakao 2 dl melk 400 gr hvetemel 4 ts bakepulver
Fremgangsmåte: Smelt smør i kjele, ta av platen og rør i sukkeret. Tilsett ett egg av gangen . Ha så rom essens, vaniljesukker og kakao. Rør godt. Bland bakepulver i melet og bland mel og melk vekselvis i røren. Hell røren i smurt eller papirkledd langpanne. Stek ved 180 grader i ca. 40 min. GLASUR: 300 gr melis 100 gr smør 2 ss kakao 3 ts vaniljesukker 3 ss sterk kaffe
Mer om Mormors sjokoladekake
Mormors sjokoladekake er en gammel favoritt i mange norske hjem. Den har en spesiell plass i hjertene til mange, på grunn av de rike, sjokoladeintensiv smakene, samt assosiasjonene vi har med kjærligheten og omsorgen fra en bestemor. Men visste du egentlig hvordan denne spesifikke bakverkstypen kom til å bli så populær? Mormors sjokoladekake har faktisk en ganske interessant historie.
Opprinnelig kom sjokoladekake til Norge på 1600-tallet, og det var bare de privilegerte som kunne smake den da. Men det var først i det tidlige 1900-tallet, da sjokoladen ble rimeligere og lettere tilgjengelig, at dette bakverket begynte å bli en del av den norske bakingstradisjonen. Den tidlige sjokoladekaken var ikke den vi kjenner i dag. Tvert imot, den var ofte litt tørr og ble vanligvis servert med melk eller fløte for å myke den opp.
Navnet «mormors sjokoladekake» dukket opp rundt midten av 1900-tallet, ikke lenge etter andre verdenskrig. Det var en tid da mange unge kvinner lærte å lage mat og bake av sine mødre og bestemødre, og mye av vektleggingen var på matvarer som var lette å lage og ga mye. Sjokoladen, som etter krigen var mer tilgjengelig, var et naturlig valg for disse formålene.
Mormors sjokoladekake ble en husholdningsfavoritt på grunn av dens enkelhet og smak. Den krever ikke mange ingredienser, bare de grunnleggende tingene som de fleste har i deres kjøkkenskap; sukker, mel, kakao, egg, melk og smør. Det fine med denne kaken er at den kan justeres for å passe til mange forskjellige kosthold og preferanser. For eksempel kan smør erstattes med olje for de som foretrekker et mindre mettet fettinnhold, eller eggene kan erstattes med en erstatning for veganere.
Til tross for dens enkelhet, har mormors sjokoladekake evnen til å gi oss en følelse av varme og kjærlighet. Hver bit er en påminnelse om varmen fra en bestemors kjøkken, kjærligheten hun hadde for hvert familiemedlem, og for mange, en oppvekst fylt med varme minner og herlig sjokoladesmak. Det er også grunnen til at denne kaken forblir en favoritt gjennom generasjonene, et symbol på kjærlighet og deilige minner som fortsetter å bli passert ned fra mormor til barnebarn.
Så neste gang du lager mormors sjokoladekake, husk hvor mye historie og kjærlighet det er i hver bit. Det er ikke bare en kake, men et stykke kultur og historie som bringer sammen generasjoner av familier under en felles kjærlighet til god mat og koselige minner.
den ble kjempe god tok sc 1t og 3min siden måtte lage til 102 barn alle elsket kaken elsker denne nettsiden siden den er så bra alle sammen bruk dennne oppskrift siden til og lage masse kaker