Ingredienser

400 g kjøttdeig
1 ½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts malt muskat
¼ ts malt ingefær
2 ss potetmel
1 ½ dl vann eller melk
2 ss smør til steking
6 dl vann
1 stk. kjøttbuljongterning

Tilberedning

1. Det enkleste er å bruke en foodprocessor. Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca. 10-20 sekunder til farsen er jevn og fin. Eller lag farsen for hånd: rør saltet godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen.
2. Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann.
3. Stek kakene i middels varm panne i smør i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
4. Ha kakene over i en gryte med 6 dl vann og en buljongterning og la dem trekke i ca. 10 minutter, eller ha kakene rett i brun saus.