Ingredienser

2-3 auberginer
2ss olivenolje
Tomatsaus;
2 løk
2 hvitløksfedd
3 paprikaer
1ss olivenolje
1-2 krm sambal oelek
1 boks hakkede tomater
1/2-1 grønnsaksbuljongterning
1 ts rosmarin
Ostesaus;
5 ss mel
7 dl melk/soyamelk
1/2 ts paprikapulver
2 dl ost/tofu
salt

Tilberedning

Skjær auberginene i skiver, og legg dem lagvis med salt på et fat. Legg på et fat med press oppå, og la det stå ca. 30 min. Skyll skivene og press ut vesken.
Stek skivene i oljen og legg dem på et fat så lenge.
Sett ovnen på 225*C.
Tomatsaus: Skrell og hakk løk og hvitløk. Rens og strimle paprikaene. Fres løk og paprika i olje på svak varme. Tilsett sambal oelek, tomater, buljong og smuldret rosmarin. La det småkoke i ca. 10 min.
Ostesaus: Rør ut melet i litt av melken. Kok opp melken og visp inn jevningen. La sausen småkoke på svak varme i noen minutter. Smak til med paprikapulver og salt. Rør til slutt inn den revne osten.
Legg auberigineskiver lagvis med tomatsaus og ostesaus. Begynn med aubergineskiver og avslutt med ostesaus.
Midt i ovnen i 20-25 minutter.