Ingredienser:

200 g mozzarella
4 skiver parmaskinke
8 skiver loff, helst daggammelt, uten skorpe
litt smør
2-3 egg
3 ss melk
salt/pepper

1 hakket løk
2 knuste hvitløksfedd
1 hakket rød paprika
1 boks tomater
2 ss tomatpuré
3 ss vann
1 ss sitronsaft
hakket bladpersille

Tilberedning:

Lag sausen først. Fres løk og hvitløk mykt i litt olje. Tilsett paprika og fres et par minutter til. Tilsett tomater, tomatpuré, vann, sitronsaft, salt og pepper. Kok opp og la småkoke under lokk 10-15 minutter. Avkjøl sausen litt og kjør den så glatt med stavmikser. Hell tilbake i kjelen. Del mozzarellaen i fire skiver, så store som mulig. Skjær skinkeskivene i samme størrelse som osten. Smør et tynt lag smør på brødskivene og bruk skinke og ost til å lage 4 smørbrød, klem kantene godt sammen. Visp eggene med melken, salt og pepper. Dypp smørbrødene først i egg og la gjerne ligge der et par minutter. Stek dem gylne på begge sider i litt smør. La renne av på kjøkkenpapir og server varme med tomatsausen og persilledryss.