Ingredienser:

* 2 egg * dl sukker * 3dl hvetemel *11/2 tsk bakepulver *11/2 del melk *1sps vanilje sukker *2 ssk smeltet smør

Tilberedning:

Pisk egg og sukker bland alt det tørre, ha det i røren vekselvis med melken. Tilsett smeltet avkjølt smør. Stekes ved 200*c ca 10 min.

Om Muffins

Muffins er uten tvil en av hoved-pilarene innenfor den internasjonale bakeverdenen. Ofte forvekslet med cupcakes på grunn av sitt lignende utseende, setter muffins seg i en egen kategori når det gjelder tekstur, ingredienser og til og med historien bak den.

Opprinnelig stammer muffins fra England på 1700-tallet, men har siden den gang utviklet seg til et globalt fenomen. Mens britiske muffins ofte er flatt og rundt, og serveres som brød, har de amerikanske versjonene utviklet seg til å bli søte eller salte kaker. De er lettere i tekstur enn deres britiske motpart og er kjent for sin spesielle topp, som ser ut som et fjell. Denne variasjonen i muffins oppstod på grunn av immigrasjon og kulturelle påvirkninger.

Møt muffinsens utrolige diversitet! Visste du at det er utallige varianter av muffins? De kan være fruktige, som blåbærmuffins eller jordbærmuffins, eller nøtteaktige, som banan og valnøtt muffins. De kan også være krydret, som gresskar krydder muffins, eller enda mer eksotisk, som matcha grønn te muffins. De passer perfekt til kaffe om morgenen, te om ettermiddagen, eller til og med som en liten snack før leggetid. Mange sunne alternativer har også dukket opp, med ingredienser som quinoa, havre og forskjellige typer nøtter og frø, noe som gir muffins et diettvennlig alternativ.

Å lage muffins fra bunnen av kan også være en glede. Den grunnleggende oppskriften på muffins er veldig enkel, og krever vanligvis mel, sukker, egg og smør, samt bakepulver for å gi det den karakteristiske «muffin-toppen». Å lage dem er en fin måte å eksperimentere med smaker på, og en utmerket mulighet til å involvere barn i kjøkkenet, siden oppskriftene ofte er ukompliserte og morsomme.

Merk også at muffins, som med alle bakevarer, kommer med etiske hensyn. Økologiske ingredienser er ofte foretrukket for å støtte bærekraftig jordbruk. Mange bakerier og kafeer tilbyr nå muffins laget med økologiske ingredienser, mens noen til og med tilbyr glutenfrie og veganske alternativer for de med spesielle diettbehov.

Muffins har således over tid utviklet seg til mer enn bare et bakeverk; det er et uttrykk for kulturell påvirkning, kreativitet på kjøkkenet, og hensyn til planeten og individuelle helsebehov. Enten de er søte eller salte, enkle eller fylt med en mangfoldighet av ingredienser, er muffins et tidløst stykke av vårt gastronomiske landskap.