200 g smør
2 dl sukker
4 egg (2 dl eggmasse)
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 dl kefir/kulturmelk
125 g sjokolade i små biter
Glasur og pynt:
melis
litt vann
evt. litt kakao
kakestrøssel
Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Tilsett eggmasse i flere porsjoner og rør godt mellom hver gang. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og tilsett vekselvis med melk. Bland til slutt inn sjokoladebitene. Fordel røren i store muffinsformer. Stek dem midt i stekeovnen ved 200 °C i 15-20 minutter. Avkjøl muffinsene på rist.
Lag melisglasur ved å røre ut melis med litt vann. Tilsett eventuelt litt kakao for å få brun glasur. Dryss straks kakestrøssel over for å få den til å feste seg i glasuren.
Vil du ha en vri på smaken? Tilsett revet skall av 1 appelsin i muffinsrøren. Sjokolade og appelsin er en god smakskombinasjon.