Muffins uten melk

Ingredienser
150 g smør 150 g sukker røres hvitt 4 egg blandes i ett og ett Saft og skall av en appelsin blandes i (fikk med litt kjøtt også) 250g mel 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker Røres inn til slutt.
Tilberedning
Stekes i 15-20 min (følg med!!) på 175 grader, midt i ovnen.

Om Muffins uten melk

Muffins er en favoritt hovedsakelig på grunn av sin allsidighet og enkelhet. Men for de som lider av laktoseintoleranse, kan det være utfordrende å finne oppskrifter som eliminerer melk som en nøkkelingrediens. Heldigvis har flere innovative alternativer og løsninger gjort det mulig å lage deilige muffins uten melk.

Først må du forstå at melken i de fleste bakeoppskrifter tilfører fuktighet og bidrar til å skape en god tekstur. Men det er mange andre måter å oppnå det samme uten å bruke melk. De mest populære substitusjonene er soyamelk, mandelmelk, havremelk og ris melk, som alle er plantebaserte alternativer. I tillegg til å ha muligheten til å variere smakene av muffinsene dine, gir det også fordelen med ekstra helsefordeler som høyt innhold av protein, fiber og essensielle vitaminer og mineraler.

Mellom soyamelk, mandelmelk, havremelk og rismelk, er det lurt å velge det alternativet som passer best til smaken du prøver å oppnå. For eksempel gir mandelmelk en lett nutty smak som er fantastisk i sjokoladeflavored muffins, mens soyamelk gir en jevn og nøytral base som lar de andre smaksnotatene skinne gjennom. På den annen side har havremelk en rik, kremet tekstur og en naturlig søt smak, noe som gjør den fantastisk i bærsmak muffins eller til og med rene vanilje muffins.

Hvis du er ute etter en litt annen vri på de tradisjonelle muffinsene, kan du prøve å bruke fruktjuicer eller fruktpuréer, som eplemos, bananpuré eller gresskar puré. Disse alternativene gir ikke bare muffinsene dine en herlig smak, de gir også ekstra fuktighet og mykhet til muffinsene dine. Plus, de fleste av disse alternativene er lett tilgjengelig og billig, slik at du enkelt kan bake muffins uten melk når du ønsker.

Uansett hvilket alternativ du velger, kan du være trygg på at melkefrie muffins kan være like deilige og tilfredsstillende som deres melkefulle kolleger. Det er mange ressurser tilgjengelig online for å hjelpe deg med å finne de perfekte oppskriftene, så ikke nøl med å eksperimentere og prøve nye ting. Målet er å skape muffins som ikke bare møter dine diettbehov, men også tilfredsstille dine smaksløker.

Så neste gang du har lyst på noe søtt, men uten melk, tenk på muffins. Ikke bare er de enkle å lage, men med de riktige ingrediensene kan de også være svært næringsrike. Enten du er laktoseintolerant, veganer, eller bare velger å kutte ned på melk, kan melkefrie muffins være det deilige alternativet du leter etter.

13 kommentarer om “Muffins uten melk”

  1. For å røre smør og egg hvitt, må smøret være romtemperert, mykt. Ikke smeltet og ikke kaldt rett ut ifra kjøleskapet. Settes på kjøkkenbenken i en time eller 2, har du ikke tid til det så setter du det i mikrofon på tine-funksjon i ca 1 minutt. Husk at det må være på tine-funksjonen, ellers smelter du smøret.

  2. Ska me smelte smøret før e blande det me sukkeret? elle ska smøre bare værr stivt?

  3. Jeg droppa appelsin i deigen, men la heller en teskje med deig så en teskje med fyll og deretter litt deig på toppen. Prøvde bringebær, jordbær, sjokolade, sjokoladesaus, brunt sukker m/espresso og noen med honningfyll. Beste muffinsrøra jeg har prøvd noen gang(og jeg har prøvd noen 😀 )

  4. Hei! Driver å prøver denne oppskriften nå 🙂 Gleder meg til å se resultatet, men bruker sitron istedetfor appelsin ^^

  5. Takk for oppskriften. Fantastisk med litt revet sitron/appelsinskall og walnøtter. Gir utsøkte smaker:-)

  6. Syns det var megagod!!! Puttet litt solo i stedet siden eg ikkje hadde appelsin=)

Legg igjen en kommentar