Ingredienser
150 g smør
150 g sukker
røres hvitt
4 egg blandes i ett og ett
Saft og skall av en appelsin blandes i (fikk med litt kjøtt også)
250g mel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker Røres inn til slutt.
Tilberedning
Stekes i 15-20 min (følg med!!) på 175 grader, midt i ovnen.
For å røre smør og egg hvitt, må smøret være romtemperert, mykt. Ikke smeltet og ikke kaldt rett ut ifra kjøleskapet. Settes på kjøkkenbenken i en time eller 2, har du ikke tid til det så setter du det i mikrofon på tine-funksjon i ca 1 minutt. Husk at det må være på tine-funksjonen, ellers smelter du smøret.
Skal man smelte smøret?<3
Ska me smelte smøret før e blande det me sukkeret? elle ska smøre bare værr stivt?
Kan man bruke margarin i stedet for smør?? (laktoseintolerant)
Jeg droppa appelsin i deigen, men la heller en teskje med deig så en teskje med fyll og deretter litt deig på toppen. Prøvde bringebær, jordbær, sjokolade, sjokoladesaus, brunt sukker m/espresso og noen med honningfyll. Beste muffinsrøra jeg har prøvd noen gang(og jeg har prøvd noen 😀 )
Disse var kjempegode 🙂
Hei! Driver å prøver denne oppskriften nå 🙂 Gleder meg til å se resultatet, men bruker sitron istedetfor appelsin ^^
Kjempe godt med Lime istedenfor Appelsin 🙂
Utrolig gode uten appelsin ♥
Anbefales!!
Takk for oppskriften. Fantastisk med litt revet sitron/appelsinskall og walnøtter. Gir utsøkte smaker:-)
Syns det var megagod!!! Puttet litt solo i stedet siden eg ikkje hadde appelsin=)
jeg syntes ikke det var så kult med apelsin!!!
kan man lage uten appelsin?