Ingredienser
250 g hvetemel 50 g sukker 2 ts bakepulver 50 g smør 1 stort egg ½ ts salt 1 ½ dl melk ½ ss finrevet sitronskall evt ½ dl rosiner litt fett til formene
Tilberedning
Sikt de tørre ingrediensene og smuldre smøret i dem. Pisk eggene og bland dem med melken i en bolle, tilsett de øvrige ingrediensene sammen med sitronskall og rør deigen raskt sammen. Vil du ha rosiner i deigen må de eltes inn i deigen nå. Smør 14-15 linseformer, fordel deigen i dem og la formene stå i stekeovnen i 10-12 minutter ved 225 C. Kakene skal være høye, sprukne på toppen og lette og gylne.

Om Muffins

Muffins er en populær type bakverk over hele verden, kjent for sin allsidighet og deres myke, saftige tekstur. Vi alle har hørt om muffins, men det er mange interessante aspekter ved dette deilige bakverket som det er verdt å utforske mer.

Muffins er en hovedsakelig amerikansk oppfinnelse med røtter tilbake til 1800-tallet. Det er uenighet om opprinnelsen til ordet «muffin», men det antas at det stammer fra det tyske ordet muffen, som betyr myk brød. Det er også en teori om at termen er hentet fra det franske ordet «moufflet», som brukes for brød som er mykt når det er stekt. Uansett opprinnelse, ved inngangen til det 20. århundre, hadde muffins blitt en fast del av det amerikanske kjøkken.

Muffins har en rekke forskjellige typer og stiler. Noen av de mest populære smakene inkluderer blåbær, sjokolade, banan, eple og sitron. Det finnes også sunne alternativer, som frokostmuffins med ingredienser som havre, hvetekli og bær. Det er også spesialiserte muffins som er laget for personer med spesielle dietter, for eksempel glutenfrie eller melkefrie muffins.

En annen interessant ting med muffins er måten de lages på. I motsetning til mange andre typer bakverk, krever muffins ikke heving. Dette betyr at deigen kan blandes sammen og deretter bakes umiddelbart. De fleste muffins er også laget i en muffinsbrett, som gir dem deres karakteristiske runde form. I den sjokoladeeksplosive trenden de siste årene, har sjokoladekjerne eller fylte muffins blitt svært populære, hvor en sjokolade eller søt fylling plasseres inne i muffins før baking, skaper en overraskende og deilig godbit når den er bakt.

Vitenskap spiller også en viktig rolle i å lage den perfekte muffin. For eksempel, ved å tilsette for mye sukker eller smør, kan du ende opp med et tørt, hardt bakverk i stedet for en fuktig, myk muffin. På samme måte kan overblanding av muffindeigen resultere i tette, tung muffins. Men med riktig mengde ingredienser og riktig blandeteknikk, kan du lage vakre, velsmakende muffins hver gang.

For å konkludere, muffins fortsetter å være en storfavoritt i både hjemmebakerier og profesjonelle bakerier over hele verden. De er enkle å lage, attraktive å se på og deilige å spise. Historien om muffins, deres variasjon og popularitet viser hvorfor de har blitt en så vellykket del av vår kulinariske kultur.