Ingredienser

2 Løk
3 Hvitløkbåter
350 g Poteter
2 Gulrøtter
3 Selleristenger
2 ts Madras curry paste
1 ts Koriander, malt
1/2 ts Spisskummin
2 Kanelstenger
1 ss Sukker, helst demerara
1 ss Ingefær, frisk
1 ts Rød chili
2 ss Nøytral olje (solsikke/ mais)
6 dl Vann
6 dl Kyllingkraft
Salt
2 dl Røde linser
250 g Kyllinger, ferske
3 dl Kokosmelk
1/2 dl Yoghurt naturell
2 ss Sitronsaft, presset
Frisk mynte eller koriander

Tilberedning

Finhakk løk og hvitløk, skrell grønnsakene og kutt i terninger. Skjær sellerien i tynne skiver. Hakk chili og press sitron. Riv ingefær.

Varm olje i en romslig kasserolle og fres løk og hvitløk et par minutter med karripasta (madras curry paste finnes både mild og sterk i asiahyllen), tørre krydder, sukker, revet ingefær og chili.

Bland i potet, gulrøtter og selleri og fres videre ett minutts tid.

Hell i vann, kraft og rør i salt. Kok cirka 10 minutter under lokk.

Vend i linsene og kok videre cirka 10 minutter.

Renskjær kyllingen. Skjær kyllingkjøtt i fine stykker og tilsett sammen med kokosmelken.

Kok videre cirka 5 minutter. Smak til med yoghurt og sitron.

Servér suppen i varme suppeskåler. Finhakk mynte eller koriander og strø over.