1/2 høne
225 g linser
2 løk i tynne skiver
1 laurbærblad
10 pepperkorn, malt
1 ts spisskarve, malt
1 ts korianderfrø, malt
1/4 ts kardemomme, malt
1/2 ts gurkemeie
3 nellikspiker
100 g langkornet ris
100 g smør
2 hvitløkfedd, finhakket
1 ts paprikapulver
1 ss hvetemel
1 ss presset sitronsaft
1 ss presset appelsinsaft
salt
1 1/2 dl fløte (20%)
Legg høne, linser, 1/2 løk i skiver og laurbærblad i en kasserolle. Hell over 1 1/2 l vann. Tilsett det malte krydder, gurkemeie og nellik. Sett på lokk. La det hele småkoke til høne og linser er møre. Kok risen i en kjele for seg. Smelt smøret og fres resten av løken og hvitløken til den er gylden. Rør i paprikapulver og mel. Hell blandingen i den frasilte hønsekraften under stadig omrøring. Smak til med presset sitron- og appelsinsaft og salt. Rør i fløten til slutt og server suppen gloende het med ris i egne skåler.