Ingredienser

7-8 ss ghee eller olje
5-6 kali pepperkorn
5-6 nellik
5 cm kanel
2-3 kardemommekapsler
1 ts spisskummen
200 g løk
2-3 fedd hvitløk
300 g tomater
2 ss tomatpuré
2 ts gurkemeie
1 ½ ts salt
1 ½ ts chilipulver
2 ts tørket bukkehornkløver
2 ss raspet ingefær
1-2 dl kefir (evt rømme)
1 kg kyllinglår renset for skinn
2-3 dl vann (evt fløte)

Garnityr:
2 ts garam masala
2-3 ss fint strimlet fersk koriander

Tilberedning

* Åpne kardemommekapslene. Knus løken i kjøkkenmaskinen. Rasp hvitløk og ingefær, knus tomater. Fjern skinnet, skyll lårene i kaldt vann og del dem i serveringsstykker a cirka 60-70 .
* Varm ghee/olje. Ha i kardemommekapsler, pepperkorn, laurbærblad, nellik og kanel. Fres krydderet i ca ett minutt.
* Tilsett spisskummen og løk. Stek løken lysebrun, ha i hvitløk og ingefær. Fortsett med tomater og tomatpuré. Tilsett gurkemeie, salt, chilipulver, bukkehornkløver, ingefær og litt fersk koriander. Kok i 2 minutter og ha i kefir. Bland alt og kok i 3-4 minutter.
* Når kefir er blandet i sausen og oljen flyter opp, tilsett kyllinglårene og kok dem i ca 5 minutter før væsken tilsettes.
* Kylling kokes til den er mør (av hengig av hvor store lårene er). Avsluttes med garam masala og fersk koriander.