Ingredienser
1 kvast fersk mynte 1/2-1 kvast fersk koriander ca 1ss finmost ingefær salt 1 grønn finhakket chili (forsiktig med denne) salt to taste 4 ss sitronsaft 1/2 ts sukker 2 ts malt koriander 1/2 finhakket løk 1/2 kopp vann eller ananas-saft. Jeg synes også det blir godt å erstatte noe av dette med olje (ikke oliven-)
Tilberedning
Ha det hele, unntatt vann/ananassaft/olje i kjøkkenmaskin. Kjør til jevn konsistens, og ha i det våte.

Mer om emnet: Mynte-koriander chutney

Mynte-koriander chutney er en allsidig og kraftig krydret saus laget med en kombinasjon av mynte, koriander, sure sitrusfrukter og krydret chili. Det er en populær tilsetning til det indiske kjøkken og gir en balanse mellom søtt, surt, krydret og salt, noe som øker smaken på ethvert måltid.

Et interessant faktum om Mynte-koriander chutney er at det har mange helsefordeler. Begge hovedingrediensene, koriander og mynte, er kjente for sine unike helsemessige fordeler. Koriander er kjent for å hjelpe fordøyelsen, redusere kolesterolnivået og forebygge menstruasjonssmerter. På den annen side er mynte kjent for å lette fordøyelsen, lindre hodepine og hjelpe med å behandle forkjølelse. Så ikke bare er denne chutneyen velsmakende, den er også næringsrik.

En annen viktig faktor som gjør Mynte-koriander chutney bemerkelsesverdig er dens allsidighet. Det kan tjene som en saus, en marinade, eller til og med som en dukkert. Det mest kjente bruksområdet er som en saus for snackretter som samosas og pakoras, men det kan også brukes som en marinade for kjøtt før grilling eller steking. Som en dyppende saus er den perfekt for naan eller pappadums.

Selv om Mynte-koriander chutney ofte er forbundet med det indiske kjøkken, har det også funnet veien til internasjonale retter. Den er blitt adaptert til forskjellige retter og oppskrifter verden over, som en smakstilsetning til grønnsaker, kylling og fisk, eller til og med som en dressing til salater og sandwicher.

Til slutt bør det bemerkes at fremstillingen av Mynte-koriander chutney kan variere betydelig avhengig av region, personlige preferanser og tilgjengeligheten av ingredienser. Noen oppskrifter kan inneholde ingredienser som hvitløk, ingefær og krydder, mens andre kan være så enkle som å blande rå mynte, koriander og sitronsaft. Uavhengig av variasjonen, er det enestående at denne chutneyen forblir en favoritt på grunn av sin attraktive smak og helsemessige fordeler.

Mynte-koriander chutney er en perfekt blanding av smaker som vil gi liv til ethvert måltid. Neste gang du tenker på å forbedre smaken på maten din, ikke glem denne bemerkelsesverdige sausen. Det fremmer ikke bare mettheten, men bidrar også til en bedre helse og velvære.