Ingredienser

3 løk
3 fedd hvitløk
2 ss smør eller margarin
2 ss hvetemel
14 dl vann
5 dl matfløte (eller like deler kremfløte+melk)
2 grønnsaksbuljongterninger
5 dl vellagret ost
1 dl fersk revet parmesan
150-200 g ruccola (vi brukte kun en liten eske, ca 60g)
salt og pepper

pynt
pinjekjerner
ruccolablader

Tilberedning

* Skrell løk og hvitløk og hakk dem fint, gjerne med maskin.
* Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle. Ha i løk og hvitløk og la det frese under omrøring i noen minutter uten at løken tar farge.
* Dryss på el, rør om og spe med vann og fløte, litt om gangen. Visp hele tiden så det ikke blir klumper. Tilsett buljongterninger og la alt koke opp under omrøring. La suppen småkoke i noen minutter.
* Tilsett begge typer ost og kjør suppen glatt i hurtigmikser eller med stavmikser. Tilsett ruccola i omganger mens du moser suppen. Smak til med salt og pepper.
* Rist pinjekjernene gylne i tørr stekepanne.
* Server suppen i kopper eller solide glass. Pynt med ruccola og pinjekjerner.