Ingredienser: 300 – 400 gr. kjøttdeig/ karbonadedeig 1 løk 1-2 frisk rød chili i skiver 1 pk kryddermiks + vann etter anvisning på pakken 1 pose Nachos el. Tortillachips à 200 gr. 1/2 boks hermetiske bønner ( gryte el. salatbønner) Ca 1/2 boks mais (kan sløyfes) 1 gl. Salsasaus 1/2 finstrimlet purre el. 1 -2 vårløk Revet ost Tilberedning: Fres kjøttdeig, finhakket løk og chili i stekepanna. Tilsett krydermiksen og vann og la sausen koke etter anvisning på pakka. Legg chipsen på et ildfast fat/ildsfast form, og legg resten av ingrediensene på toppen av chipsen. Ost tilslutt. Forvarm ovnen til 225 gr. og gratinerer i ca 5 min. til osten er smeltet. Server gjerne med salat og lettrømme til. Porsjoner: 2

Mer om Nachos

Nachos er en populær matrett som opprinneligen kommer fra det nordlige Mexico. Opprinnelig består nachos av oppskårne, sprø tortillaer som er dekket med smeltet ost og ofte servert med forskjellige typer tilbehør for ekstra smak. Rettens navn kommer fra skaperen, Ignacio «Nacho» Anaya, som utviklet retten tilbake i 1943.

Nachosene vi ofte spiser i dag, har imidlertid utviklet seg fra den opprinnelige retten. I dag kan nachos bli toppet med et bredt utvalg av ingredienser, inkludert jalapenos, bønner, guacamole, salsa, kylling, biff, m.m. Variationene er uendelige! Nachos kan være en godbit til snacks, men de kan også serveres som en hovedrett. I tillegg til dette, nachos er også veldig populære på sportsarrangementer, filmkvelder og som festmat, takket være dens delevennlige natur.

En mindre kjent faktum om nachos er deres innvirkning på det globale kjøkkenscenen. På grunn av deres popularitet, har nachos inspirert mange andre matretter, inkludert pizza, pasta, og til og med supper. Du finner nachos smaker i så mange forskjellige matretter fra hele verden, noe som beviser at denne enkle meksikanske retten har hatt en stor påvirkning på global matlaging.

Til tross for nachosenes globale popularitet, er det noen steder i verden hvor nachos ikke er så kjent. I mange deler av Asia, for eksempel, er nachos fortsatt en relativt ny oppdagelse. I land som Kina og Japan, er nachos sjelden å finne på menyer, men interessen for denne retten er stadig økende. Dette skyldes i stor grad at flere og flere mennesker rundt om i verden får øynene opp for meksikansk mat, og spesielt nachos.

I konklusjon, nachos har raskt blitt en populær matrett over hele verden. Fra sin opprinnelse i det nordlige Mexico, til sin innvirkning på global matlaging, og sin stadige vekst i popularitet i Asia, har nachos virkelig blitt en mat som kan nytes av alle. Med sin fleksibilitet i pålegg og sin delevennlige natur, er det ingen overraskelse at nachos fortsetter å være en favoritt blant matelskere globalt.