Når kokkelerer på kjøkkenet, er det lett å forglemme seg. Det kan være du skal ut en snarlig tur og glemmer å skru av vannkrana, eller du har glemt noe som står i komfyren. Faktisk, er en av de vanligste årsakene til branner, at en Grandiosa er blitt glemt etter en fuktig tur på byen.

Hvis du eier, er det selvfølgelig smart med en forsikring uansett, men når du leier er det ofte like smart med en innboforsikring, fordi hvis huset skulle brenne ned, er det ingen som vil dekke deg inn, uten en forsikring. Du kan risikere å måtte betale erstatning, noe som kan beløpe seg opp i svimlende summer.

Når er det lurt med en forsikring?

I hovedregel er det alltid lurt med forsikring. Bare tenk over det selv – du tar en enorm risiko hver eneste dag, uten å være forsikret, fordi den månedlige kostnaden vil i mange tilfeller være smuler, sammenlignet med den faktiske kostnaden om uhellet skulle være ute.

For mange er det snakk om millioner av kroner, men hvis vi skal ta kjøkkenet som utgangseffekt, er bare en vannskade en utgift i titusener- eller hundretusener-klassen. Det er fordi vannskaden kan spre seg til andre etasjer og bare en vurdering av fagmann kan koste deg mange tusen kroner.

Hva en forsikring dekker

Hvilken forsikring du har, vil avgjøre dekningsområde. Dette er spesifisert i kontrakten, men i alle tilfeller kan vi liste opp en del vanlige forsikringer:

  • Husforsikring (villaforsikring).
  • Huseierforsikring.
  • Innboforsikring
  • Råte- og skadedyr forsikring.

Som du kan se, er det mange ulike forsikringer. Disse har alle ulike dekningsområder, og noen ganger kan det være fornuftig å ha en enkelt, mens andre ganger kan det gi mening å ha alle. Dette er helt avhengig av din nåværende situasjon. Veldig ofte, vil du få en rabatt om du har flere forsikringer samlet i samme selskap. Og da gir det mening å sammenligne tilbud, som du kan finne i markedet.

Sammenlign forsikringer

Når du skal sammenligne forskning, er det viktig å se på hva du får igjen for pengene. Selv om du får en pris – kan en samlet pris være betydelig lavere. Det kan lønne seg å kontakte ulike selskaper for å forhandle, noe du kan gjøre med konkrete pristilbud.

Forsikringsselskapene er gjerne mer enn villige til å gå ned i pris, om du har en lavere pris hos konkurrenten. Dette avhenger selvsagt av flere faktorer, men det skader ikke å prøve!

Vær forsikret og føl deg trygg

En forsikring, som dekker det meste, er en trygghet i hverdagen. Du vet aldri når uhellet kan være ute, og dette kan også skyldes forhold helt ute av din kontroll. Uansett om du eier eller leier, vil det alltid gi en ekstra trygghet med forsikring. Prisen er forholdsvis lav, men kostnadene uten en forsikring kan være enorme. Ofte, vil forsikringen dekke forhold du ikke engang har tenkt over, inntil den dagen skaden oppstår, som eksempelvis en vannlekkasje.